Σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση για τη στάση της απέναντι στο πολυνομοσχέδιο εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο επικοινωνικός ορυμαγδός διαψεύστηκε, αφού στο πολυνομοχσέδιο δεν υπάρχουν νέα μέτρα, αλλά δύσκολα μέτρα, που απορρέουν από τη συμφωνία που ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου και από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι. «Τι ακριβώς παριστάνετε σήμερα; Τους αντιμνημονιακούς;» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

Τα μέτρα τα γνωρίζαμε από τον Αύγουστο, οφείλουμε να τα υλοποιήσουμε με στρατηγική, είπε ο κ. Τσίπρας και εγκάλεσε την αντιπολίτευση λέγοντας ότι βρίσκεται σε υπαρξιακό αδιέξοδο.

«Τι ακριβώς παριστάνετε σήμερα; Τους αντιμνημονιακούς;» ρώτησε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι για πέντε χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έφερναν ό,τι ζητούσαν οι δανειστές χωρίς διαπραγμάτευση.

Εσείς που μας κατηγορούσατε ότι καθυστερούμε στη διαπραγμάτευση, εσείς που είχατε ταχθεί υπέρ μιας συμφωνίας, εσείς που τον Αύγουστο ψηφίσατε τη συμφωνία, σήμερα αρνείστε να ψηφίσετε τα μέτρα, συμπλήρωσε.

Επανέλαβε ότι ο στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει η αξιολόγηση, να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εντός του 2015 και να ανοίξει η μεγάλη συζήτηση για την απομείωση του χρέους.

«Δεν έχετε σχέδιο για τη χώρα. Ο καημός σας είναι να ξαναβρεθείτε στις καρέκλες της εξουσίας. Αλλά δεν θα το πετύχετε ούτε αυτή ούτε την επόμενη τετραετία. Για πολλά χρόνια θα μείνετε στην αντιπολίτευση. Κοιτάξτε να είναι εποικοδομητικά χρόνια» είπε ο πρωθυπουργός.

Πλήρης κάλυψη σε Φλαμπουράρη – Σταθάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις υποθέσεις των «πόθεν έσχες» του Αλέκου Φλαμπουράκη και του Γιώργου Σταθάκη λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για διαφθορά. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί, τόνισε και συμπλήρωσε: «Μην ψάχνετε για διαφθορά στην Αριστερά».

Ο πρωθυπουργός ήταν για άλλη μια φορά κατηγορηματικός ότι κανείς δεν θα μείνει στο απυρόβλητο και πως η κυβέρνηση δεν θα βάλει πλάτη σε φοροδιαφυγή και διαφθορά.

Μην με προκαλείτε, είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας στις αντιδράσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης και αναρωτήθηκε σε ποιες τσέπες πήγε το ένα εκατομμύριο ευρώ από τα μαύρα ταμεία της Siemens που δόθηκε στο ΠΑΣΟΚ.

Ακολούθως ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας για παράταση ενός έτους για την παραγραφή μεγάλων φορολογικών υποθέσεων.

Επιπλέον ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα κατατίθεται το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ και πρόσθεσε ότι ελπίζει να τηρήσει η αντιπολίτευση τη δέσμευση της και να ψηφίσει αυτή τη μεγάλη τομή.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ