Ειδήσεις

Ακάλυπτα ασφαλιστικά τα περισσότερα ελληνικά ξενοδοχεία

Αναξιοποίητα παραμένουν τα ασφαλιστικά προγράμματα που αφορούν έναν από τους πιο νευραλγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας: τα τουριστικά καταλύματα και τα ξενοδοχεία.
Αν και οι επιχειρηματίες που έχουν ξενοδοχειακές μονάδες επενδύουν συνεχώς κεφάλαια για τη διατήρηση της περιουσίας τους, την ανάπτυξη των υποδομών τους και την επέκτασή τους, στον τομέα της ασφαλιστικής προστασίας τα καταλύματα, στην πλειονότητά τους, δεν καλύπτονται για κινδύνους που σχετίζονται με την αστική ευθύνη ή ακόμα και για τις περιπτώσεις που υποστούν ζημιές από φωτιά, φυσικές καταστροφές και άλλα γεγονότα.
Συνήθως στην Ελλάδα ασφαλίζονται μεγάλα ξενοδοχεία και τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους περιορίζονται σε βασικές καλύψεις, ενώ οι πολλές μικρές μονάδες μένουν ανασφάλιστες.
Όπως αναφέρει ο senior manager Non Motor της International Life στο insuranceworld.gr, κ. Κώστας Λαγωνίκας, “ο τουρισμός αποτελεί ένα ενδιαφέρον πεδίο δράσης με μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης για τον ασφαλιστικό κλάδο.
Ωστόσο, στην Ελλάδα παραμένει μια ‘άγνωστη ζώνη’, αφού παρά τις προσπάθειες των ασφαλιστικών εταιρειών, οι επιχειρηματίες του κλάδου παραμένουν διστακτικοί, είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω αδυναμίας να καλύψουν το κόστος της ασφάλισης.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις από παλαιότερες μελέτες του ΣΕΤΕ, μόνο τα μεγάλα ξενοδοχεία πέντε αστέρων στα μεγάλα τουριστικά κέντρα έχουν κάποια μορφή ασφάλισης έναντι ζημιών, απωλειών ή αστικής ευθύνης. Στις υπόλοιπες κατηγορίες καταλυμάτων οι ασφαλιστικές καλύψεις αφορούν τις απλές καλύψεις για φωτιά ή την υποχρεωτική ασφάλιση που επιβάλλουν οι τράπεζες για τη χορήγηση δανείων”.

traveldailynews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου