Ειδήσεις

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Special Olympics και Περιφέρειας- Στη Ρόδο τον Δεκέμβριο το final four καλαθοσφαίρισης

Στο νησί της Ρόδου πρόκειται να πραγματοποιηθεί, από την 1η έως τις 3 Δεκεμβρίου 2014, το final four καλαθοσφαίρισης, όπως ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο η πρόεδρος των Special Olympics κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου, σε συνάντηση που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης στο γραφείο του στην Περιφέρεια.
Η κ. Δεσποτοπούλου ζήτησε την αρωγή της Περιφέρειας στην διοργάνωση των αγώνων, η λήξη των οποίων θα συνοδευτεί με την υπογραφή Πρωτοκόλλου μεταξύ των Special Olympics και Περιφέρειας, καθώς και με την ανακοίνωση σύστασης παραρτήματος των Special Olympics στη Ρόδο, το οποίο θα καλύπτει ολόκληρη τη Δωδεκάνησο.

Ο κ. Χατζημάρκος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της κ. Δεσποτοπούλου για την συνδρομή της Περιφέρειας, τόσο στη φιλοξενία όσο και στη μετακίνηση των αθλητών και των συνοδών τους και τόνισε πως «τα Special Olympics είναι ίσως οι μοναδικοί αγώνες που έχουν μόνο νικητές. Ένας θεσμός που εικονίζει την ποιότητα του πολιτισμού μας, του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη διαφορετικότητα, την αμοιβαιότητα. Ένας θεσμός όπως αυτός, με το πλούσιο αθλητικό και εκπαιδευτικό έργο για τα ΑΜΕΑ, έχει κερδίσει τον σεβασμό του κόσμου, έχει ευαισθητοποιήσει προσωπικότητες από όλους τους τομείς, έχει στηριχθεί από τις κοινωνίες δια της εθελοντικής προσφοράς. Συνεπώς, κάθε βοήθεια στις διοργανώσεις αλλά και στην επέκταση των Special Olympics είναι κάτι περισσότερο από αυτονόητη».

Στο final four καλαθοσφαίρισης της Ρόδου θα αγωνιστούν 8 ομάδες, 4 ανδρών και 4 γυναικών, εκ των οποίων οι 6 ναι από την Ελλάδα και οι 2 από την Κύπρο, ενώ έχει προσκληθεί να παραστεί και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ιωάννης Ανδριανός.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου