Ειδήσεις

Μονιμοποιούνται 2.500 γιατροί του ΕΣΥ

 

Σε μονιμοποίηση 2.500 γιατρών του ΕΣΥ, οι οποίοι είχαν διοριστεί με πενταετή θητεία μετά την 11η Μαρτίου 2009, προχωρεί το υπουργείο Υγείας. Αυτό προβλέπει σχετική διάταξη, η οποία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο – σκούπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Iatronet, στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου αναφέρεται ότι η διάταξη κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να οριστεί η διαδικασία μονιμοποίησης μετά τη λήξη της πενταετούς θητείας των ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ, οι οποίοι διορίστηκαν μετά τη δημοσίευση του ν.3754/2009.

Η μονιμοποίησή τους εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων και δομών που υπηρετούν.

Η σχετική διάταξη αναφέρει τα εξής:

«Οι ειδικευμένοι ιατροί ΕΣΥ οι οποίοι διορίστηκαν σε θέσεις διευθυντών, επιμελητών α΄, β΄ και γ΄, μετά την 11 – 3 – 2009, ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 3754/2009, μονιμοποιούνται με τη διαδικασία που ορίζεται στο άρθρο 7 του ως άνω νόμου.
Με την ίδια διαδικασία μονιμοποιούνται και οι γενικοί ιατροί με βαθμό β΄ που διορίστηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 26 του ν.2519/1997, σε θέσεις που προκηρύχθηκαν μέχρι 31 – 12 – 2009.

Αρχική

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου