Ειδήσεις

Γ.Γ. Τουρισμού: Στόχος της Ελλάδας η πρώτη θέση παγκοσμίως στις γαλάζιες σημαίες

Την κατάκτηση της πρώτης θέσης παγκοσμίως όσον αφορά τις γαλάζιες σημαίες έχει ως στόχο της η Ελλάδα, όπως δήλωσε σήμερα από τα Χανιά ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος.

Μιλώντας κατά την έναρξη των εργασιών της διεθνούς συνάντησης 2014 των Εθνικών Χειριστών του Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες», ο κ. Λιάσκος επισήμανε την ανάγκη της λήψης μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος οριοθετώντας και τον στόχο της Ελλάδας στο πρόγραμμα για τις γαλάζιες σημαίες.
«Θέλω να παροτρύνω την τοπική αυτοδιοίκηση να συμμετάσχει ενεργά ώστε να καταφέρουμε στα επόμενα χρόνια να γίνουμε η πρώτη χώρα παγκοσμίως σε κατάκτηση γαλάζιων σημαιών. Πιστεύω ότι είναι ένας εφικτός στόχος και η παρουσία μας εδώ έχει ως σκοπό να δώσουμε τη διάσταση που χρειάζεται».
Η Ελλάδα ανάμεσα στις 48 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι δεύτερη σε κατάκτηση γαλάζιων σημαιών, γεγονός που, όπως είπε ο κ. Λιάσκος, δείχνει την περιβαλλοντική ευαισθησία που υπάρχει στη χώρα.

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για επέκταση της τουριστικής περιόδου στη χώρα. «Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου είναι ζητούμενο. Προχθές στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο παρουσιάστηκε και η μελέτη του Ινστιτούτου Ερευνών και Προβλέψεων σχετικά με την άμβλυνση της εποχικότητας. Από κει και πέρα χρειάζεται ένα τοπικό σχέδιο των φορέων και υποβολή προτάσεων. Η άμβλυνση της εποχικότητας δεν είναι ζήτημα ενός φορέα ούτε πιστεύω ότι αποσπασματικά μέτρα μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα.
Χρειάζεται ένας συντονισμός και από πλευράς υπουργείου και είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρόταση».
Στη συνάντηση των Εθνικών Χειριστών του Προγράμματος «Γαλάζιες σημαίες» συμμετέχουν εκπρόσωποι από 58 χώρες.

‘ Eθνος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου