Τοπικές Ειδήσεις

Ανατίθεται η δημιουργία νέας ιστοσελίδας για την τουριστική προβολή του Δήμου Ρόδου

Στην εταιρεία Hellas Plus IKE ανατίθεται από τον αντιδήμαρχο κ. Ιώαννη Καμπούρη το έργο της δημιουργίας νέας ιστοσελίδας για την τουριστική προβολή του Δήμου Ρόδου.

Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού και μετάβασης του Δήμου Ρόδου σε έξυπνη Πόλη κρίθηκε αναγκαία και επιβεβλημένη η υπηρεσία για τον «Σχεδιασμό και αγορά Δημιουργικού Λογισμικού Νέας Τουριστικής Ιστοσελίδας Δήμου Ρόδου».
Ο κώδικας της εφαρμογής καθώς και του λογισμικού της νέας ιστοσελίδας τουρισμού θα ενσωματωθεί στην πλατφόρμα πολιτικών γάμων και τα πνευματικά δικαιώματα θα ανήκουν αποκλειστικά στον Δήμο Ρόδου και θα συντελούν ένα ενιαίο πληροφοριακό αύστημα.
Η ανάθεση πρέπει να πραγματοποιηθεί από τον αρχικό προμηθευτή διότι η αλλαγή προμηθευτή θα επέφερε προβλήματα διαλειτουργικότητας και συμβατότητας, με τελική κατάληξη ένα μη ενιαίο πληροφοριακό σύστημα. Απαιτείται εγκατάσταση σε server του Δήμου και διασύνδεση με την βάση δεδομένων του κεντρικού site του Δήμου με σκοπό την δημιουργία ενιαίας πλατφόρμας κεντρικής διαχείρισης. Επίσης υπάρχουν πρόσθετα (Plugins) τα οποία έχουν αναπτυχθεί από τον αρχικό προμηθευτή και θα χρησιμοποιηθούν στην ανάπτυξη των δύο ιστοσελίδων σε μια ενιαία
To site θα στηθεί σε wordpress και θα υπάρχει υλοποίηση με τις πιο προηγμένες, γλώσσες προγραμματισμού ανάλογα των προγραμματιστικών αναγκών κάθε ενότητας.
Ο σκοπός της δημιουργίας του νέου site είναι μια σύγχρονη προσέγγιση μιας συνολικής παρουσίασης όλων των τουριστικών, ιστορικών και πολιτισμικών πληροφοριών της Ρόδου, ώστε να παρέχεται μια ολοκληρωμένη ψηφιακή εμπειρία στον χρήστη και ταυτόχρονα να δημιουργείται ένα κανάλι revenue stream για τις τοπικές επιχειρήσεις.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 40.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου