Τη Δευτέρα 14.09.2020 πραγματοποιήθηκε το άνοιγμα των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στο νησί της Ρόδου. Η κατάσταση που βιώνουμε είναι το λιγότερο τραγική και επικίνδυνη.

Το υπουργείο παιδείας «παίζει» με τα παιδιά και τις οικογένειες μας. Τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής δεν τηρήθηκαν ούτε στο ελάχιστο. Στα σχολεία του νησιού δεν έχει φτάσει ακόμα επαρκές προσωπικό καθαριότητας με αποτέλεσμα να μένουν εκτεθειμένοι παιδιά-οικογένειες, εκπαιδευτικοί(στα περισσότερα νηπιαγωγεία έχουν προσληφθεί καθαριστές/στριες για 3 και 3,5 ώρες)

Πολλά παιδιά μας στοιβάζονται στα ακατάλληλα κτίρια σε τμήματα των 20 και 25 μαθητών και σε αίθουσες των 20τ.μ. χωρίς να έχει γίνει κανένας σχεδιασμός να βρεθούν, να επισκευαστούν και να αξιοποιηθούν δημόσια κτίρια προκειμένου να δημιουργηθούν 15αρια τμήματα.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας ξεκίνησαν τη σχολική χρονιά με 20.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς. Τα διδακτικά κενά παραμένουν ακόμα και σε σχολεία της πόλης .

Η ανησυχία των γονέων είναι δικαιολογημένη .Δε συμβιβαζόμαστε και δεν παζαρεύουμε τη μόρφωση και την υγεία των παιδιών μας. Μετατρέπουμε τηv ανησυχία μας αυτή σε αγωνιστική διάθεση.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων του νησιού μας να προχωρήσουν άμεσα σε Γενικές Συνελεύσεις με σκοπό να αποτυπωθούν τα προβλήματα και να κλιμακώσουμε τη δράση μας.

Συμμετέχουμε όλοι στην κινητοποίηση –συγκέντρωση μαζί με τους εκπαιδευτικούς του νησιού την Παρασκευή 18.09.2020 στις 18.30’ μπροστά από το Δημαρχείο.

Για ένα σχολείο που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών μας!!!

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ – ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ – ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ – ΕΝΙΑΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠ.Α.Λ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

Το Δ.Σ.

16.092020

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ