Μπορεί ο κ. Φλαμπουράρης να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του, από το πρωί, ότι έχει μεταβιβάσει το μετοχολόγιο της Διάτμηση ΑΤΕ, ωστόσο, για την ώρα δεν έχει προσκομίσει σχετικά έγγραφα που πιστοποιούν την αλήθεια των λεγομένων του.

Έτσι, το μόνο διαθέσιμο δημόσιο έγγραφο που υπάρχει και παρουσιάζει το Capital.gr είναι η αναλυτική κατάσταση των μετόχων της Διάτμηση ΑΤΕ, όπως αυτή αποτυπώνεται στις 23 Σεπτεμβρίου 2014. Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία, καθώς τότε η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε διενεργήσει το διαγωνισμό για την εργολαβική σύμβαση ύψους 3,9 εκατ. ευρώ.

Και επειδή, για την ώρα, η πλευρά Φλαμπουράρη δεν έχει προσκομίσει έγγραφο που να πιστοποιεί ότι, πράγματι, ο πρώην υπουργός δεν είναι μέτοχος στην τεχνική εταιρεία, συνάγεται ότι παραμένει μέτοχος. Με άλλα λόγια, το έγγραφο της 23ης Σεπτεμβρίου 2014 αποδεικνύει ότι ο κ. Φλαμπουράρης είναι μέτοχος, επειδή, πολύ απλά, δεν υπάρχει σήμερα, αναλυτική κατάσταση που να αποδεικνύει το αντίθετο.
Και πέραν αυτού, για να ολοκληρωθεί μεταβίβαση μετοχών απαιτείται να έχει αποτιμηθεί η αξία των μετοχών, να έχει καταβληθεί φόρος μεταβίβασης και να υφίσταται συμφωνητικό πώλησης.
Όλα αυτά όταν σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, οι δικηγόροι και οι λογιστές του κ. Φλαμπουράρη έσπευσαν σήμερα στο ΓΕΜΗ (Γενικό Μητρώο εταιρειών) για να αλλάξουν την απόφαση της γενικής συνέλευσης με το μετοχολόγιο που τον εμφανίζει να κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, για το σύνολο των ζητημάτων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ώρα έχει κατατεθεί αναφορά στους εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος, την Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς και την Αρχή καταπολέμησης μαύρου χρήματος.

capital.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ