Ειδήσεις

Στη δημοσιότητα από το λιμενικό βίντεο του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι

Το Λιμενικό και η Ακτοφυλακή δημοσιοποίησαν την Τετάρτη μέρος οπτικοακουστικού υλικού από την πρόσφατη επιχείρηση απεγκλωβισμού των σορών και αναζήτησης τυχόν επιζώντων στα συντρίμμια του ημιβυθισμένου σκάφους, στις ανατολικές ακτές του Φαρμακονησίου.

Παράλληλα αναρτήθηκε και οπτικοακουστικό υλικό, που ελήφθη μόλις λίγες μέρες πριν το τραγικό περιστατικό του Φαρμακονησίου, στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου, στο οποίο αναδεικνύεται η ανθρωπιστική δράση των στελεχών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Υπενθυμίζεται ότι στο τελευταίο μείζον συμβάν στο Φαρμακονήσι έχασαν την ζωή τους 34 άτομα και διασώθηκαν 68.

Στη σχετική ανακοίνωση, το Αρχηγείο του Λιμενικού και της Ακτοφυλακής, σημειώνει ότι και στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και σε πολλά άλλα περιστατικά, χρησιμοποιήθηκε απολύτως ανασφαλές σκάφος με επιβαίνοντες μεγάλο αριθμό ατόμων, στα συντρίμμια του οποίου βρέθηκαν εγκλωβισμένοι οι παραπάνω άτυχοι μετανάστες, μεταξύ των οποίων δεκαπέντε ανήλικα παιδιά και βρέφη.
Το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. πάντοτε αλλά ειδικότερα φέτος όπου καταγράφεται μια άνευ προηγουμένου αύξηση μικτών μεταναστευτικών ροών, έχει αναπτύξει κατά μήκος των ανατολικών θαλασσίων συνόρων, συνεπικουρούμενο από δυνάμεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του FRONTEX, μια τεράστια επιχείρηση που αποσκοπεί, αφενός στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων και αφετέρου, στην προστασία κάθε ανθρώπινης ζωής που βρίσκεται σε κίνδυνο στη θάλασσα.
Τονίζεται ότι, από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα, τα στελέχη του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. έχουν διασώσει από τη θάλασσα συνολικά 61.457 ανθρώπινες ψυχές. Εξηνταοκτώ από αυτές διασώθηκαν, κατά τη διάρκεια της νύχτας και κάτω από δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες, στο περιστατικό του Φαρμακονησίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου