Ειδήσεις

Καθημερινό φαινόμενο οι υδροστρόβιλοι σε όλη την Ελλάδα

Αθήνα: Το έντονο ενδιαφέρον των επιστημόνων έχει προκαλέσει η «επέλαση» των υδροστροβίλων από την αρχή του μήνα σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με το Έθνος, τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκαν υδροστρόβιλοι σε διάφορες θαλάσσιες περιοχές, από την Κρήτη έως το Άγιον Όρος και από τη Λήμνο έως την Κέρκυρα. Οι πιο εντυπωσιακοί ήταν οι υδροστρόβιλοι που σχηματίστηκαν στην Πλαταριά Θεσπρωτίας αλλά και σε κοντινή απόσταση από τις μονές του Αγίου Όρους. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ο μετεωρολόγος του Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών του ΕΛΓΑ Μιχάλης Σιούτας επισημαίνει ότι ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση από τον αριθμό των υδροστροβίλων προκαλεί η διασπορά τους σε ολόκληρη τη χώρα. «Η έξαρση του φαινομένου αφορούσε πολλές περιοχές ταυτόχρονα. Ήταν πρωτόγνωρο το ότι εμφανίστηκαν σε αντίθετες περιοχές της χώρας με διαφορά μερικών ωρών. Συνήθως οι υδροστρόβιλοι εμφανίζονται σε μία περιοχή. Επιπλέον, ο μέσος όρος των υδροστροβίλων που καταγράφεται σε έναν χρόνο στην Ελλάδα είναι 75. Μέσα σε πολύ λίγες μέρες είχαμε 17. Είναι αξιοσημείωτο γεγονός» υποστηρίζει.

Πηγή: news.in.gr 

 

 

Ενα φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια στη Ρόδο είναι συνηθισμένο.  Ας θυμηθούμε : 

 

Ένα με τον ουρανό έγινε… η θάλασσα σήμερα το πρωί. Υδροστρόβιλος εμφανίστηκε στη Ρόδο και, συγκεκριμένα, στη θαλάσσια περιοχή του Ενυδρείου και του Έλλη.
Εντυπωσιασμένοι όσοι βρέθηκαν μπροστά στη θέα του φυσικού αυτού φαινομένου, το οποίο, δεν δημιούργησε προβλήματα.
Ανοιχτά του Φαληρακίου και της Καλλιθέας αυτή τη φορά έκανε την εμφάνιση του, υδροστρόβιλος ο οποίος εκτονώθηκε στην θάλασσα χωρίς να προκαλέσει ζημιές και καταστροφές όπως έχουν κατά το παρελθόν σημειωθεί στο νησί.
Ακόμα μια εμφάνιση υδροστρόβιλου καταγράφηκε σήμερα στο νησί της Ρόδου.

Η θέαση έγινε στη Δυτική πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή των Φανών.


Στης φωτογραφίες φένεται ξεκάθαρα πως ο στρόβιλος ολοκληρώθηκε και ακούμπησε την θάλασσα.

Την καταγραφή του φαινομένου την έκανε το μέλος της ομάδας του Κυκλώνα Ρόδου Σοφία Κανέλλη.

Την ευχαριστούμε πολύ.

Πρόκειται για ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο που συναντάμε όλο και πιο συχνά πλέον στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα και εντυπωσιάζει τους κατοίκους, επιδεικνύοντας φυσικά τη δύναμη της φύσης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου