Παρά το ότι οι Έλληνες εργάζονται, τα χρήματα δεν επαρκούν για να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, γράφει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της ελβετικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, SRF.
Σύμφωνα με τη συντάκτρια του άρθρου, αυτό επιβεβαιώνεται και από μελέτη του Ινστιτούτου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων ETUC: το 28% των Ευρωπαίων εργαζομένων δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά μια εβδομάδα διακοπών – η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 43% των εργαζομένων της.
«Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα με λίγο πάνω από δέκα εκατομμύρια κατοίκους και οι Έλληνες τουρίστες αποτελούν μόνο ένα μικρό τμήμα των τουριστών»,επισημαίνει η SRF. «Έτσι, για τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια στις παραθεριστικές περιοχές, οι Έλληνες τουρίστες που απουσιάζουν δεν αποτελούν πρόβλημα.
Παράλληλα, οι ξένοι τουρίστες συχνά επωφελούνται από τις καλές τιμές που διαπραγματεύονται οι διεθνείς ταξιδιωτικοί πράκτορες με τη βιομηχανία για να διατηρηθεί ο μαζικός τουρισμός.
Πηγή: Deutsche Welle































Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.