Ρόδος, 16 Αυγούστου 2018

Αριθμ.Πρωτ.  1558/ Α1/ 2

Προς: -Πρόεδρο και μέλη ΔΣ ALPHA BANK

-Διευθύνοντα Σύμβουλο

-Αρμόδιους Διευθυντές

  • Κοιν: -Υπουργείο Οικονομίας
  • -Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής

 

 

Θέμα: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ALPHA BANK

 

 

Αγαπητοί  Κύριοι,

 

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε τις ανησυχίες και την δυσαρέσκεια των μελών μας, αλλά και απλών συμπολιτών μας, σχετικά με την αιφνίδια ανακοίνωση αναστολής λειτουργίας των υποκαταστημάτων του Ιδρύματός σας στα νησιά της Κάσου, των Λειψών και της Τήλου.

 

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, με 70 χρόνια ενεργό ρόλο στην οικονομική ζωή της Δωδεκανήσου σήμερα αριθμεί περισσότερα από 25.000  ενεργά μέλη σε όλο τον Νομό και αξίζει να σημειωθεί ότι στα προαναφερθέντα νησιά δραστηριοποιούνται δεκάδες επιχειρήσεις και συγκεκριμένα, στην Κάσο: 140, στους Λειψούς: 120, στην Τήλο: 130.

 

Στην πολιτική της εταιρείας σας και στην «ανάγνωση» των καθαρών αριθμών, οφείλετε να προσθέσετε και  εκείνους των εταιρειών με έδρα την Αττική  (ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ),  οι οποίες ενώ δραστηριοποιούνται στα νησιά αυτά, τα έσοδα  των συναλλαγών τους δεν καταγράφονται στα προαναφερθέντα υποκαταστήματα.

 

Είμαστε σίγουροι ότι αντιλαμβάνεστε  την βαθύτατη αγωνία και ανησυχία των μελών μας για το μέλλον της οικονομίας των νησιών μας, των επιχειρήσεων αλλά και των κατοίκων που βιώνουν τα τελευταία χρόνια μια πρωτοφανή κρίση και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

 

Αντιλαμβάνεστε  επίσης , ότι σε αυτά τα «μικρά» – για όλους εσάς –  νησιά της Δωδεκανήσου, οι λιγοστοί κάτοικοι και «θεματοφύλακες», είναι ταυτόχρονα και κάτοικοι και επιχειρηματίες. Είναι πολίτες ενεργοί, ισόνομοι και ακρίτες. Φορολογούνται, δρουν, ζουν, υπάρχουν, σε ένα δύσκολο περιβάλλον, που με την απόφασή σας για αναστολή λειτουργίας, συμβάλλετε στην προβληματικότητα της ζωής τους και  στον απομονωτισμό και στην ερήμωση των νησιών μας.

 

Οι απόλυτοι αριθμοί είναι προφανές ότι δεν παρουσιάζουν την απόλυτη εικόνα και δεν μπορούν να οδηγούν σε απόλυτες αποφάσεις.

 

Ως εκ τούτου, επιθυμούμε την αναθεώρηση της απόφασής σας, σε διαφορετική περίπτωση  το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου θα βρεθεί στη δυσάρεστο θέση να ταχθεί εναντίον αυτής, με όποια μέσα δύναται.

 

 

 

 

 

 

 

Γιάννης Πάππου

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ