Ειδήσεις

Γ. Κυρίτσης προς πρωθυπουργό: “Δεν ζητάμε ούτε χάρες ούτε ειδική μεταχείριση. Ζητάμε τα αυτονόητα”

Παρέμβαση του Δημάρχου Κω προς τον Πρωθυπουργό και Υπουργούς για τη χορήγηση αποζημιώσεων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό.
-Την άμεση έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα καθορίζει τις διαδικασίες και το κανονιστικό πλαίσιο για τη χορήγηση αποζημιώσεων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Κω, που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό ζητά ο Δήμαρχος Κω κ.Γιώργος Κυρίτσης.
Με παρέμβασή του προς τον Πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα και τους Υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας και Υποδομών, ο Δήμαρχος Κω επισημαίνει ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση θα πρέπει να εκδοθεί άμεσα, με δεδομένο ότι έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από το σεισμό της 21ης Ιουλίου.
Ο Δήμαρχος προτείνει στο περιεχόμενο αυτής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης να περιλαμβάνονται:
-Επιδότηση ενοικίου για τις οικογένειες που τα σπίτια τους κρίθηκαν ακατάλληλα και μη κατοικήσιμα.
-Αποζημιώσεις για τις οικοσκευές που καταστράφηκαν.
-Οικονομική ενίσχυση και χορήγηση άτοκων δανείων για ανέγερση και αποκατάσταση κατοικιών αλλά και για επιχειρήσεις που οι κτιριακές τους υποδομές υπέστησαν ζημιές και αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους.
Ο κ.Κυρίτσης ζητά να υιοθετηθούν ευέλικτες διαδικασίες προκειμένου να επιταχυνθεί ο χρόνος καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες και επισημαίνει στην παρέμβασή του προς τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς:
“Η Κως έχει σηκώσει μόνη της ένα πολύ μεγάλο βάρος, εδώ και δύο χρόνια.
Ένα βάρος που απείλησε την ίδια την τουριστική της ταυτότητα.
Καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι, συνεχίζουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να αναπτύξουμε και να ενισχύσουμε τον τουρισμό μας.
Από την Πολιτεία δεν ζητάμε ούτε χάρες ούτε ειδική αντιμετώπιση.
Ζητάμε τα αυτονόητα.”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου