Τοπικές Ειδήσεις

Την παραλαβή του ανθόκηπου στο «Ηχος και Φως» από τον Δήμο Ρόδου ζητά η ομώνυμη εταιρεία

Την άμεση παραλαβή του δημοτικού ανθόκηπου στην πλατεία Ρίμινι, γνωστού ως “Hχος και Φως”, ζητά με εξώδικη πρόσκληση και δήλωση η ομώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού από τον Δήμο Ρόδου.
Η «Ηχος και Φως ΑΕ» στην εξώδικη δήλωση που απευθύνει προς τον Δήμο Ρόδου, το δημοτικό συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή αναφέρει ειδικότερα τα εξής:
1. Μεταξύ της εταιρείας και του Δήμου Ρόδου έχει υπογραφεί η από 28.02.2018 σύμβαση με τίτλο «Σύμβαση Παραχώρησης της χρήσης και εκμετάλλευσης του οπτικοακουστικού θεάματος στον Δημοτικό Ανθόκηπο Πλατείας Ρίμινι Ρόδου».
2. Με τη με αρ. 47Β/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου (θέμα 11° της 25.01.2021 συνεδρίασης), με θέμα: «Εξέταση της αρ. πρωτ.:02/66163/31-12-2020 εξώδικης δήλωσης καταγγελίας και των αρ. πρωτ.: 02/2230/15-01-2021 αντιρρήσεων της εταιρείας «ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΦΩΣ Α.Ε ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ» και αποδοχή ή μη των από 02/12/2020 και 22/01/2021 γνωμοδοτήσεων της Ε.Π.Π.Ε. της οικείας σύμβασης επί των ανωτέρω (Καταγγελία Σύμβασης-Κατάπτωση εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης}», αποφασίστηκε η καταγγελία της Σύμβασης εκ μέρους του Δήμου.
3. Κατά της ως άνω απόφασης η εταιρεία μας έχει ασκήσει τη με αρ. κατ. ΠΡ24/2021 προσφυγή ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, όπως επίσης και τη σχετική με αρ. κατ. ΑΝ3/2021 αίτηση αναστολής. Με τη με αρ. Ν19/2021 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά (σε συμβούλιο) έγινε εν μέρει δεκτή η αίτηση αναστολής της εταιρείας μας, ωστόσο κρίθηκε ότι δεν είναι δυνατή η αναστολή της με αρ. 47Β/2021 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, ως προς την ίδια την καταγγελία της Σύμβασης από το Δήμο (σκ. 9).
4. Περαιτέρω, στο άρθρο 16 παρ. 2 της Σύμβασης ορίζεται ότι η καταγγελία της Σύμβασης επιφέρει τη λύση αυτής. Στην παρ. 3 του άρθρου 16 προβλέπεται η παράδοση του Δημοτικού Ανθόκηπου από το Φορέα Διαχείρισης προς το Δήμο Ρόδου, μετά τη λύση της Σύμβασης με οποιονδήποτε τρόπο.
5. Ενόψει όλων των ανωτέρω, και δεδομένου ότι παρότι εκδώσατε απόφαση καταγγελίας της Σύμβασης δεν έχετε εκδώσει σχετική απόφαση παράδοσης- παραλαβής του Δημοτικού Ανθοκήπου, σας καλούμε σε άμεση παραλαβή του Δημοτικού Ανθόκηπου από την εταιρεία μας. Συγκεκριμένα, η εταιρεία μας σας καλεί να προσέλθετε την 26η Ιουλίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.00 π.μ., στην είσοδο του Δημοτικού Ανθόκηπου Πλατείας Ρίμινι Ρόδου, ώστε να παραλάβετε τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Ανθόκηπου και να συντάξετε σχετική πράξη/πρωτόκολλο παραλαβής των εγκαταστάσεων. Εάν δεν είναι δυνατή η προσέλευσή σας την παραπάνω ημέρα και ώρα, στο πλαίσιο της καλόπιστης συνεργασίας, η εταιρεία μας σας καλεί να μας γνωστοποιήσετε άμεσα -και πάντως πριν την παραπάνω ημερομηνία- εναλλακτική ημέρα και ώρα (όσο το δυνατόν συντομότερα και πάντως να μην απέχει πάνω από επτά ημέρες από την παραπάνω ημερομηνία) για την παράδοση-παραλαβή των εγκαταστάσεων.
Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος μας (και ιδίως την επιφύλαξη αμφισβήτησης της νομιμότητας της καταγγελίας της Σύμβασης με τη με αρ. 47Β/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, κατά της οποίας έχουμε ήδη ασκήσει την προαναφερθείσα με αρ. κατ. ΠΡ24/2021 προσφυγή), αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει την παρούσα σε αυτούς τους οποίους απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας την ολόκληρη στη σχετική έκθεση επίδοσης».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου