ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18 πτήσεις τσάρτερ χθες στο αεροδρόμιο της Ρόδου – Eκαναν “ποδαρικό” οι Aγγλοι με πέντε πτήσεις

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μέγεθος γραμμάτων

Τις πρώ­τες πέντε απευ­θεί­ας πτή­σεις από τη Μ. Βρε­τα­νία… υπο­δέ­χθη­κε χθες η Ρόδος. Η πρώτη πτήση τσάρ­τερ της Thomson Airways (TUI) προ­σγειώ­θη­κε στο αε­ρο­δρό­μιο «Δια­γό­ρας» στις 13.05 προ­ερ­χό­με­νη από το Μπέρ­μιγ­χαμ και πέντε λεπτά αρ­γό­τε­ρα προ­σγειώ­θη­κε αε­ρο­σκά­φος από το Μάν­τσε­στερ. Υπήρ­ξε και δεύ­τε­ρη πτήση από το αε­ρο­δρό­μιο του Μάν­τσε­στερ, ενώ την πε­ντά­δα των τσάρ­τερ συν­δέ­σε­ων της Ρόδου με τη Μ. Βρε­τα­νία συ­μπλη­ρώ­νουν πτή­σεις από το αε­ρο­δρό­μιο του Λέ­στερ και του Γκάτ­γουικ.

Οι επι­σκέ­πτες από τη Βρε­τα­νία, οφεί­λουν να έχουν συ­μπλη­ρω­μέ­νη την νέα φόρμα εντο­πι­σμού PLF και να έχουν λάβει το σχε­τι­κό QR code ενώ υπο­βάλ­λο­νται σε δειγ­μα­το­λη­πτι­κά τεστ covid. Δεν έχουν την υπο­χρέ­ω­ση να πα­ρα­μεί­νουν σε κα­ρα­ντί­να ούτε στην Ελ­λά­δα, ούτε όμως και κατά την επι­στρο­φή τους στη χώρα τους. Οι δια­δι­κα­σί­ες στο αε­ρο­δρό­μιο Ρόδου κύ­λη­σαν ομαλά και οι πρώ­τοι Βρε­τα­νοί επι­σκέ­πτες κα­τέ­λυ­σαν στα ξε­νο­δο­χεία τους (κυ­ρί­ως στην πε­ριο­χή των Πεύ­κων).

Η βρε­τα­νι­κή αγορά, απο­τε­λεί τη βα­σι­κή του­ρι­στι­κή αγορά της Ρόδου, πα­ρα­μέ­νο­ντας στα­θε­ρά στην πρώτη θέση της γε­νι­κής κα­τά­τα­ξης των αφί­ξε­ων. Η Ρόδος πε­ρι­μέ­νει πτή­σεις από τη Μ. Βρε­τα­νία και τις επό­με­νες ημέ­ρες, ενώ του­ρι­στι­κοί πα­ρά­γο­ντες εκτι­μούν ότι μέχρι το τέλος της εβδο­μά­δας, το νησί θα φθά­σει να φι­λο­ξε­νεί του­λά­χι­στον 20.000 επι­σκέ­πτες συ­νο­λι­κά, με την κί­νη­ση να γί­νε­ται πε­ρισ­σό­τε­ρο αι­σθη­τή πλέον.

«Οι του­ρί­στες που έχουν επι­σκε­φθεί τη Ρόδο είναι ικα­νο­ποι­η­μέ­νοι. Αυτό το θε­τι­κό κλίμα απο­τυ­πώ­νε­ται σε κά­ποιο βαθμό στις κρα­τή­σεις. Δύο εβδο­μά­δες μετά το άνοιγ­μα της του­ρι­στι­κής σεζόν δια­κρί­νε­ται κά­ποια αυ­ξη­τι­κή τάση στις πω­λή­σεις. Τώρα με το άνοιγ­μα της βρε­τα­νι­κής του­ρι­στι­κής αγο­ράς, θα αρ­χί­σει να γί­νε­ται πιο αι­σθη­τή η του­ρι­στι­κή κί­νη­ση στο νησί. Αλ­λω­στε κάθε αγορά που ανοί­γει το­νώ­νει την κί­νη­ση. Μέχρι την Κυ­ρια­κή, εκτι­μού­με ότι ο προ­ο­ρι­σμός θα φι­λο­ξε­νεί 20.000 επι­σκέ­πτες. Θα δούμε πώς θα εξε­λι­χθούν τα πράγ­μα­τα με τις αφί­ξεις των Βρε­τα­νών. Πρέ­πει να πο­ρευό­μα­στε με αργά και στα­θε­ρά βή­μα­τα και να ελ­πί­ζου­με να μην υπάρ­ξουν προ­βλή­μα­τα», δή­λω­σε ο πρό­ε­δρος της Ένω­σης Του­ρι­στι­κών Γρα­φεί­ων Ρόδου, κ. Χρή­στος Μι­χα­λά­κης, ση­μειώ­νο­ντας ότι οι επό­με­νες δύο εβδο­μά­δες θα κρί­νουν την πο­ρεία του Αυ­γού­στου και του Σε­πτεμ­βρί­ου. Το­νί­ζει όμως, ότι πολύ δύ­σκο­λα μπο­ρεί να υπερ­βεί η Ρόδος το 25% της κί­νη­σης που θα υπήρ­χε υπό φυ­σιο­λο­γι­κές συν­θή­κες, όσο καλή και αν είναι η κί­νη­ση Αυ­γού­στου-Σε­πτεμ­βρί­ου.

«Στις επό­με­νες δύο εβδο­μά­δες θα κρι­θεί πώς θα εξε­λι­χθούν τα πράγ­μα­τα τον Αύ­γου­στο και τον Σε­πτέμ­βριο. Αν όλα πάνε καλά, τότε θα υπάρ­ξει αυ­ξη­μέ­νη κί­νη­ση. Και πάλι όμως μι­λά­με για ένα πο­σο­στό αφί­ξε­ων της τάξης του 25% συ­γκρι­τι­κά με τα νού­με­ρα που θα μπο­ρού­σε να ση­μειώ­σει ο προ­ο­ρι­σμός. Δεν επαρ­κεί άλ­λω­στε ο χρό­νος για κάτι κα­λύ­τε­ρο», ση­μεί­ω­σε ο κ. Μι­χα­λά­κης.

Αυτή τη στιγ­μή, λει­τουρ­γεί πε­ρί­που το 40% των ξε­νο­δο­χεί­ων (120-150 μο­νά­δες δια­φό­ρων κα­τη­γο­ριών). Κά­ποια από τα ξε­νο­δο­χεία εμ­φα­νί­ζουν υψη­λές πλη­ρό­τη­τες και άλλα χα­μη­λό­τε­ρες. Στα­δια­κά ανα­μέ­νε­ται όμως να ανοί­ξουν και άλλα ξε­νο­δο­χεία και να λει­τουρ­γή­σουν πε­ρισ­σό­τε­ρες από τις του­ρι­στι­κές επι­χει­ρή­σεις οι οποί­ες πα­ρα­μέ­νουν ακόμη κλει­στές.

Να ση­μειω­θεί ότι από την Κυ­ρια­κή 22 Ιου­λί­ου ανα­μέ­νε­ται να ξε­κι­νή­σουν οι απευ­θεί­ας πτή­σεις από τη Σου­η­δία. Η Ρόδος συ­γκα­τα­λέ­γε­ται στους πρώ­τους προ­ο­ρι­σμούς που θα υπο­δε­χθούν επι­σκέ­πτες από τη συ­γκε­κρι­μέ­νη αγορά.

ΑΝΑ­ΛΥ­ΤΙ­ΚΑ

ΤΑ ΣΤΟΙ­ΧΕΙΑ

18 πτή­σεις τσάρ­τερ προ­σγειώ­θη­καν χθες στο αε­ρο­δρό­μιο «Δια­γό­ρας» προ­ερ­χό­με­νες από διά­φο­ρες ευ­ρω­παϊ­κές χώρες, με­τα­φέ­ρο­ντας συ­νο­λι­κά πε­ρί­που 3.000 του­ρί­στες, ενώ 5 πτή­σεις προ­ήρ­χο­ντο από την Με­γά­λη Βρε­τα­νία, η οποία άρ­χι­σε χθες για πρώτη φορά τις πτή­σεις της προς την Ελ­λά­δα (Στις 22 Ιου­λί­ου θα αρ­χί­σουν και οι πτή­σεις από την Σου­η­δία).

Οι πτή­σεις από Με­γά­λη Βρε­τα­νία ήταν 3 της Thomas Cook, προ­ερ­χό­με­νες από Μπέρ­μιγ­χαμ (ώρα αφί­ξε­ως 13:05), Μάν­τσε­στερ (13:10) και Λον­δί­νο (17:25) και δύο της Jet-2 προ­ερ­χό­με­νες από Λέ­στερ (17:40) και Μάν­τσε­στερ (22:35).

Αφί­χθη­σαν επί­σης χθες 13 άλλες πτή­σεις από διά­φο­ρες πό­λεις της Ευ­ρώ­πης, ως ακο­λού­θως, με βάση τις ώρες αφί­ξε­ως:

Φραν­κφούρ­τη (10:08), Λει­ψία (10:00), Ντύσ­σελ­ντορφ (10:20), Πράγα (10:20), Κα­λό­βι­τσα (Πο­λω­νία, 10:30), Μά­α­στριχ (14:20), Ζυ­ρί­χη (10:25), Φρι­ντριχ­σχά­φεν (Γερ­μα­νία, 14:30), Τι­μι­σουά­ρα (Ρου­μα­νία, 16:20), Νυ­ρεμ­βέρ­γη (18:15), Στουτ­γάρ­δη (18:20), Βρυ­ξέλ­λες (19:25) και Βαρ­σο­βία (19:30).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.