Ειδήσεις

Απεργούν την επόμενη εβδομάδα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Δύο πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά και στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη εβδομάδα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ).

Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας υποστηρίζεται ότι η δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν στα σωφρονιστικά ιδρύματα.

Μάλιστα τονίζεται ότι «η βία, η εκμετάλλευση και η εξαθλίωση που επικρατεί εντός των καταστημάτων κράτησης, οι δολοφονίες, οι θάνατοι και οι αυτοκτονίες κρατουμένων, η υπερσυμφόρηση και ο συνωστισμός, η υποστελέχωση και η διάλυση του προσωπικού και η υγειονομική κατάσταση μέσα στις φυλακές ως φαίνεται δεν έχουν σταθεί ικανά στοιχεία για να πειστεί η Πολιτεία ότι το σύστημα κράτησης της χώρας έχει πλέον καταρρεύσει και χρειάζεται επειγόντως άμεση λήψη μέτρων για την οργανωτική, λειτουργική και διοικητική μεταρρύθμισή του».

Τα βασικά αιτήματα των απεργιών είναι τα ακόλουθα:
Άμεση παροχή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο σύνολο των εργαζομένων στις φυλακές,
Υλοποίηση της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου που αφορά την πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων και
Διοικητική μεταρρύθμιση και οργανωτική ανασυγκρότηση των καταστημάτων κράτησης σε μια πολυκλαδική, ουσιαστική και αποτελεσματική υπηρεσία και με διευρυμένους χαρακτήρες καταστημάτων κράτησης».

Οι κινητοποιήσεις
Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων έχει ως εξής::
Τρίτη 22/7: Στάση εργασίας από 07:00 έως 10:00 και από 15:00 έως 18:00.
Τετάρτης 23/7: 24ωρη Πανελλαδική απεργία.
Πέμπτη 24/7: Στάση εργασίας από 07:00 έως 10:00 και από 15:00 έως 18:00.
Παρασκευή 25/7: 24ωρη Πανελλαδική απεργία.

Στην ανακοίνωση της ΟΣΥΕ αναφέρεται ότι κατά την διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων στις φυλακές της χώρας δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Ωστόσο, κατά τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων στις φυλακές, θα γίνονται κανονικά οι αποφυλακίσεις, οι μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις Αρχές που εξετάζουν την παράταση, ή μη, της κράτησης τους (6μηνο/12μηνο), οι μεταγωγές προς τα δικαστήρια, όταν υπάρχει περίπτωση παραγραφής ή συμπλήρωσης 18μήνου, οι τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών.

Για τον λόγο αυτόν, θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας, που θα είναι «το σύνολο του προσωπικού», σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΣΥΕ.

ΑΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου