Τοπικές Ειδήσεις

Εκδηλώσεις του Πολυδύναμου Κέντρου Καλύμνου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών που κάθε χρόνο εορτάζεται στις 26 Ιουνίου, το Πολυδύναμο Κέντρο Καλύμνου θα πραγματοποιήσει διήμερο δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινότητας σε θέματα εξαρτήσεων, σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων ν.Ρόδου που είναι ενταγμένη στο Ε.Π “Νότιο Αιγαίο 2014-2020” και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Οι δράσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 26 Ιουνίου στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας με τη Θεατρική Ομάδα Καλύμνου σε καλλιτεχνικό αφιέρωμα με αφηγήσεις, ποίηση και μουσική.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των δράσεων έχει ως εξής:

21/06/2022

10:00 – 12:00 : Δράση ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καλύμνου “Το Βουβάλειο”. Ανοιχτή συζήτηση με το προσωπικό (ιατροί, νοσηλευτές, ψυχίατρο και ψυχολόγο).

12:30 – 13:30: Διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού στις υπηρεσίες, τα φαρμακεία και τα καταστήματα της Πόθιας Καλύμνου.

18:00 – 19:00 : Επίσκεψη στην τουριστική περιοχή του Μασουρίου, ενημέρωση και διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού στα καταστήματα.

19:30 – 20:30 : Επίσκεψη στη Χώρα Καλύμνου, ενημέρωση και διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.

22/06/2022

9:30 – 10:30 : Επίσκεψη στο Επαρχείο Καλύμνου. Στο πλαίσιο της δικτύωσης, παρουσίαση του έργου της Κινητής Μονάδας Ρόδου, ενημέρωση για τις εξαρτήσεις και συζήτηση.

11:00 – 12:00 : Επίσκεψη στην τουριστική περιοχή Βαθύς Καλύμνου, ενημέρωση και διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.

18:30 – 20:00 : Δράση πρόληψης και ευαισθητοποίησης με τους Προσκόπους στο Δασάκι 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Καλύμνου. Παρουσίαση σεμιναρίου «Ο επαγγελματικός προσανατολισμός ως ανασταλτικός παράγοντας επικίνδυνων συμπεριφορών». Ανοιχτή συζήτηση.

26/06/2022

Το Πολυδύναμο Κέντρο Καλύμνου και η Θεατρική Ομάδα Καλύμνου, με την υποστήριξη του Δήμου Καλυμνίων, θα παρουσιάσουν την Κυριακή 26 Ιουνίου στις 20:30 το βράδυ στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας, καλλιτεχνικό αφιέρωμα με τίτλο “Το μεγάλο ΝΑΙ και το

μεγάλο ΟΧΙ”. Το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει αφηγήσεις από αποσπάσματα βιβλίων, μαρτυρίες, ποίηση και μουσική επένδυση. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη προς το κοινό.

Όποιος πολίτης επιθυμεί να κλείσει κάποιο ραντεβού, μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 2243024167.

 

Με εκτίμηση,

Το Θεραπευτικό Προσωπικό

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου