Τοπικές Ειδήσεις

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων συμβασιούχου της ΔΕΥΑΙ κατά της ΔΕΥΑΡ

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων προσέφυγε κατά της ΔΕΥΑ Ρόδου ακόμη ένας συμβασιούχος της πρώην ΔΕΥΑ Ιαλυσού.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του για την έκδοση προσωρινής διαταγής ενώ όρισε δικάσιμο για την 22η Ιουνίου 2020.
Ο συμβασιούχος, οικονομολόγος, προσελήφθη το έτος 2004 από την ΔΕΥΑ Ιαλυσού, ως διοικητικός υπάλληλος και πιο συγκεκριμένα ως υπάλληλος λογιστηρίου.
Η αρχικώς καταρτισθείσα σύμβασή του, ήταν σύμβαση ορισμένου χρόνου, με διάρκεια 24 μηνών.
Μετά δε την πάροδο του αρχικώς ορισθέντος διαστήματος, οι εν λόγω συμβάσεις του ανανεώνονταν διαρκώς, αφού κατ’ ουσία τόσο ο ίδιος όσο και οι λοιποί συνάδελφοί του που είχαν προσληφθεί ομοίως με συμβάσεις ορισμένου χρόνου κάλυπταν, όπως υποστηρίζει, πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχείρησης.
Καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της εργασιακής τους σχέσης, όπως αναφέρει στην προσφυγή του, παρείχε διαρκώς και αδιαλείπτως την εργασία του, εργαζόμενος σταθερά πέντε ημέρες την εβδομάδα, με πλήρες ωράριο, πάντοτε ακολουθώντας τις οδηγίες και τις υποδείξεις των εκάστοτε προϊσταμένων του, ως προς τον χρόνο, τον τόπο και τον τρόπο παροχής της εργασίας, για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών τους, τα έτη 2004 έως και 2005.
Προσθέτει ακόμη ότι το έτος 2014 περιήλθε στην διοίκηση της ΔΕΥΑ Ιαλυσού, μία ανώνυμη καταγγελία αναφορικά με την αμφισβήτηση της νομιμότητας της μετατροπής των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου ενώ στην πορεία, όπως εξηγεί, το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε την θεώρηση των ενταλμάτων μισθοδοσίας τους και επέστρεψαν αυτά αθεώρητα με το σκεπτικό ότι δεν συντρέχουν στο πρόσωπό τους οι νόμιμες προϋποθέσεις για την κατάταξή τους σε θέσεις εργασίας αορίστου χρόνου.
Θεωρεί την απόφαση εσφαλμένη και ζητά να διαταχθεί δικαστικώς η επιχείρηση να αποδέχεται τις υπηρεσίες του και να του καταβάλλει τις νόμιμες αποδοχές του, έως την έκδοση τελεσίδικης απόφασης επί αγωγής που έχει ήδη ασκήσει.
Συζητήθηκε εξάλλου το αίτημά του να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία η ΔΕΥΑΡ θα υποχρεούται να αποδέχεται τις υπηρεσίες του και να του καταβάλλει τις νόμιμες αποδοχές του, έως την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αιτήσεώς του.
Τον υπάλληλο εκπροσώπησε ο δικηγόρος κ. Δήμος Μουτάφης και την επιχείρηση οι δικηγόροι κκ Καλλιρόη Νικολιδάκη και Άκης Δημητριάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου