Τοπικές Ειδήσεις

Πρόωρο κλίμα πόλωσης στους κόλπους του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου ενόψει των εκλογών του Nοεμβρίου

Κλίμα πόλωσης και μάλιστα εξαιρετικά πρόωρα έχει δημιουργηθεί στους κόλπους του πρώτου επιστημονικού συλλόγου του νησιού, του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, ενόψει των αρχαιρεσιών για την εκλογή του νέου διοικητικού του συμβουλίου, τον Νοέμβριο του 2021.
Παρότι ο κλάδος κλυδωνίζεται πανελλαδικώς και σε τοπικό επίπεδο τα προβλήματα μεταξύ των 465 περίπου μελών του δεν περιορίζονται στην επίλυση ή μη του προβλήματος της λειτουργίας του Κτηματολογίου, φαίνεται ότι στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης των δύο πόλων έχει βρεθεί και διατηρείται η υπό τον κ. Αντώνη Καμπουράκη δημοτική αρχή!!
Οι χειρισμοί του δημάρχου Ρόδου και κατ’ επέκταση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, για την επίλυση του προβλήματος της λειτουργίας του Κτηματολογίου Ρόδου, ενός προβλήματος που υιοθέτησαν ως ανάδοχοι, γιατί οι υπεύθυνοι και κυρίως το Υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν ενέσκηψαν ποτέ με σοβαρότητα και μάλιστα διαχρονικά, αντί να τύχει επαίνου ή να υπάρξει διάθεση για γόνιμο διάλογο για τη δρομολόγηση άμεσων λύσεων, αντιμετωπίζεται με «ψόγο» από μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου καθώς αποτελεί θέμα που ενδείκνυται για «αντιπολίτευση».
Τις τελευταίες ημέρες ανέκυψε και το θέμα της πρόσληψης ειδικών συμβούλων εκτός Ρόδου στον ίδιο σύλλογο, που φαίνεται ότι τηρεί δύο μέτρα και δύο σταθμά, στην αντιμετώπιση του ίδιου ζητήματος από διαφορετικούς φορείς αλλά και σε διαφορετικούς χρόνους.
Διότι, δεν μπορεί οι αντιδράσεις στο ζήτημα να είναι «αλά κάρτ» γιατί προκαλούν εύλογα συνειρμούς για την στόχευση και τις προθέσεις τους.
Σε κάθε περίπτωση εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει προκαλέσει το γεγονός ότι συντηρείται η πόλωση και μάλιστα εντείνεται μεταξύ των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου και είναι εμφανής όχι μόνο σε τοποθετήσεις τους στα ΜΜΕ αλλά κυρίως στα Social Media.
Eχουν έτσι δημιουργηθεί δύο τάσεις οι οποίες όπως όλα δείχνουν θα επικρατήσουν και θα αντιπαρατίθενται διαρκώς και τελικώς θα είναι αυτές που πρώτες θα δηλώσουν την πρόθεσή τους, πριν την 31η Οκτωβρίου 2021, όταν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, για να αναμετρηθούν στις εκλογές του Συλλόγου.
Η μια εκπροσωπείται από τον νυν πρόεδρο κ. Βασίλη Περίδη και η δεύτερη από τον δικηγόρο κ. Γιώργο Μαυρομάτη.
Και οι δύο έχουν καταστήσει σαφές ότι θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές ενώ οι λοιποί 5 υποψήφιοι των εκλογών του 2017 δεν έχουν ακόμη εκδηλωθεί.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Περίδης κέρδισε τις εκλογές έναντι του Σάββα Λυριστή στον δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης του 2017 για τρεις ψήφους.
Οι δικηγόροι εξέλεξαν τότε με οριακή πλειοψηφία, έναν έμπειρο στα συνδικαλιστικά και διοικητικά πράγματα του Δικηγορικού Συλλόγου έναντι του συναδέλφου του, ο οποίος κατήλθε στις εκλογές με σύνθημα την «αλλαγή» και τον νεωτερισμό.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Λυριστής δεν προτίθεται να είναι εκ νέου υποψήφιος για την θέση του προέδρου ενώ παραμένει άγνωστο αν τελικώς θα διεκδικήσει την θέση του προέδρου ο κ. Στέργος Λεβέντης.
Ο κ. Βασίλης Καταβενάκης, αγαπητός μεταξύ των συναδέλφων του, δηλώνει “παρών” στον Σύλλογο που υπηρετεί με συνέπεια και σοβαρότητα αν και ομοίως δεν έχει ακόμη εκδηλωθεί.
Ο κ. Τάσος Διάκος δεν θα διεκδικήσει εκ νέου την θέση ενώ άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του κ. Γιάννη Κουμπιάδη.
Ο κ. Φώτης Κωστόπουλος, παρακολουθεί τις εξελίξεις επί του παρόντος.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου