Το παράδειγμα της Ιταλίας, όσον αφορά στη διαχείριση του αθλητισμού φαίνεται πως θα ακολουθήσει η Ελλάδα, δίνοντας το ΟΚ για την έναρξη των προπονήσεων τον επόμενο μήνα.

Στην Ιταλία, όρισαν ως την έναρξη των προπονήσεων για τους ελίτ αθλητές, την επόμενη ημέρα της λήξης της καραντίνας, με το αρμόδιο υπουργείο σε συνεργασία με την Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή να εξασφαλίσει το αρχικό «ναι» των υγειονομικών αρχών. Σύμφωνα με αυτή την απόφαση, οι προπονήσεις στο Ολυμπιακό Κέντρο της Ρώμης θα ξεκινήσουν στις 4 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά, έχοντας εξασφαλίσει την «άδεια» από τις υγειονομικές υπηρεσίες της Ελλάδας, οι ελίτ αθλητές (αυτοί που έχουν δοθεί με λίστα από τις ομοσπονδίες) θα επιστρέψουν στις προπονήσεις τους ελεγχόμενα.

Ημερομηνία δεν υπάρχει, αλλά λαμβάνοντας υπόψη πως μέχρι τις 10 Μαΐου τα σχολεία στην Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστά καθώς και την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα πως στόχος είναι στις αρχές Μαΐου να χαλαρώσουν τα μέτρα, τότε αναμένεται το πρώτο 15ήμερο να δοθεί το ΟΚ στους ελίτ αθλητές.

Να σημειωθεί πάντως, πως αυτή τη στιγμή, μόνο στον στίβο και στον υγρό στίβο υπάρχει προοπτική για διεξαγωγή κάποιας μεγάλης διεθνούς διοργάνωσης. (sportsfeed.gr)

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ