ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι σχεδιάζει το υπ. υγείας για το άνοιγμα των σχολείων

news room 1 λεπτό ανάγνωση
σχολείο

Μπορεί οι επι­στή­μο­νες να κρατούν χαμη­λούς τόνους σχετικά με το άνοιγμα των σχο­λι­κών μονάδων, ωστόσο η συζή­τηση έχει ξεκι­νή­σει με το υπουρ­γείο Παι­δείας να σχε­διά­ζει τα βήματα που θα πρέπει να ακο­λου­θη­θούν ώστε όταν θα έρθει αυτή η στιγμή, να γίνει με ασφά­λεια η επά­νο­δος των μαθητών στα θρανία.

Μετά και την τελευ­ταία ΚΥΑ, τα σχολεία παρα­μέ­νουν κλειστά έως και τις 10 Μαΐου ενώ στη συνέ­χεια, ανάλογα και με την εξέλιξη της παν­δη­μίας στην Ελλάδα, είναι πιθανό να ξεκι­νή­σει το στα­διακό άνοιγμα των σχο­λι­κών μονάδων, με την προ­τε­ραιό­τητα να δίνεται για τους μαθητές της Γ΄ λυκείου που προ­ε­τοι­μά­ζο­νται για τις πανελ­λα­δι­κές.

Για να γίνει βέβαια αυτό, θα πρέπει να δοθεί το «πράσινο φως» από τους επι­στή­μο­νες οι οποίοι για την ώρα δεν ανοί­γουν τα χαρτιά τους για το πότε θα πρέπει να βγει το «λουκέτο» από τα σχολεία.

Η υπουρ­γός Παι­δείας Νίκη Κερα­μέως έχει ξεκα­θα­ρί­σει ότι δεν πρό­κει­ται να χαθεί η σχολική χρονιά για κανέναν, και τονίζει ότι ανα­μέ­νουμε τις οδηγίες των ειδικών.

«Εξε­τά­ζουμε όλα τα σενάρια πρώτα για να δια­σφα­λι­στεί η δημόσια υγεία. Το πρώτο μέτρο που κοι­τά­ζουμε είναι μεγα­λύ­τερη από­σταση μέσα στις τάξεις. Έχουμε και προ­βλέ­ψεις για μικρό­τερο αριθμό μαθητών ανά τάξη για τις σχο­λι­κές εξε­τά­σεις» σημεί­ωσε η κ. Κερα­μέως.

Ανα­φο­ρικά με τις ημε­ρο­μη­νίες διε­ξα­γω­γής των πανελ­λα­δι­κών, τονίζει ότι στόχος είναι εάν υπάρχει η δυνα­τό­τητα να έχουν ολο­κλη­ρω­θεί έως τα μέσα Ιουλίου προ­κει­μέ­νου να υπάρξει η μικρό­τερη

δυνατή ανα­στά­τωση για τους μαθητές.

. Πηγή tovima.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.