Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ήταν χθες να πάρει τις αποφάσεις του το ανέβαλε. Τον προβληματίζει έντονα η προοπτική να «παγώσει» τη χώρα με απαγόρευση Ι.Χ και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς την ημέρα του Πάσχα

Δεύτερες σκέψεις φαίνεται να κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ως προς το αν πρέπει να ενισχυθούν τα μέτρα για την Κυριακή του Πάσχα. Οι εισηγήσεις που έχει μπροστά του είναι για απαγορεύσεις στις μετακινήσεις με Ι.Χ για 48ωρο, 24ωρο ή για μερικές ώρες την Κυριακή του Πάσχα ώστε να αποθαρρυνθούν όσοι προγραμματίζουν πασχαλινό τραπέζι με φίλους και συγγενείς ή απόδραση σε παραλίες αφού η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει στους 26 βαθμούς.

Προφανώς τον προβληματίζει εάν θα πρέπει να δώσει μια ανάσα στους πολίτες το Πάσχα δεδομένου ότι η καμπύλη της μετάδοσης του ιού πήρε την κάθοδο, όπως επαναλαμβάνει τα τελευταία 24ωρα ο πλέον δημοφιλής Έλληνας Σωτήρης Τσιόδρας. Το 94,6% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι έχουν θετική ή μάλλον θετική άποψη στη δημοσκόπηση της Marc για τον «Alpha». Το αντίστοιχο ποσοστό για τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά είναι το επίσης συντριπτικό 84,3% που δεν πήρε ποτέ Έλληνας πολιτικός ή άλλη προσωπικότητα. Η εποχή του κορωνοϊού ανατρέπει δεδομένα, προθέσεις, προσεγγίσεις και προτεραιότητες.

Ποια μέτρα;

Η ίδια δημοσκόπηση όμως έδειξε ότι περίπου ο ένας στους 10 δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, γεγονός που επισήμανε και ο Θωμάς Γεράκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας MARC. Τόνισε μάλιστα στο δελτίο ειδήσεων του «Alpha» με τον Αντώνη Σρόιτερ ότι αυτό πρέπει «να το προσέξουμε». Πιο συγκεκριμένα ενώ κυβέρνηση και Ιερά Σύνοδος αποφάσισαν οι λειτουργίες να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, το 6,8% απαντάει στην έρευνα ότι θα πάει αλλά μόνος του ο καθένας και το 3% ότι παρά τις απαγορεύσεις θα πάει στον επιτάφιο ή την Ανάσταση. Επίσης για το Πάσχα, το 91,6% των πολιτών απάντησε πως θα παραμείνει στο σπίτι και το 6% ότι θα είναι με συγγενείς.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ήταν χθες να πάρει τις αποφάσεις του το ανέβαλε. Τον προβληματίζει έντονα η προοπτική να «παγώσει» τη χώρα με απαγόρευση Ι.Χ και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς την ημέρα του Πάσχα. Είναι σαφές ότι όποια απόφαση να πάρει θα εμπεριέχει ρίσκο. Εάν δώσει το πράσινο φως για νέα μέτρα και να συγκρατήσει τη μετάδοση μπορεί να προκαλέσει δυσαρέσκεια. Εάν εφαρμοστούν τα υπάρχοντα, να τα παραβιάσουν αρκετοί και να χύσει ο ίδιος την καρδάρα που γέμισε. Υπάρχει βεβαίως και το τρίτο ενδεχόμενο όλα να πάνε μέσα σε ελεγχόμενα όρια και να κερδίσει πόντους.

Και μόνο ότι πολλοί περιμένουν τις αποφάσεις Μητσοτάκη για να δουν τι θα κάνουν, δείχνει την κινητικότητα που υπάρχει στην κοινωνία για το πως θα περάσει το Πάσχα.

πηγή newpost.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ