Αθλητικά

Λευτέρης Αυγενάκης: «Πιθανό να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα χωρίς κόσμο»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό των Χανίων «Νέα Τηλεόραση», τόνισε πως το πιθανότερο σενάριο είναι τα επαγγελματικά πρωταθλήματα να ολοκληρωθούν με πιεσμένο πρόγραμμα και χωρίς θεατές στα γήπεδα για να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες στα τηλεοπτικά δικαιώματα.
«Υπάρχει η πρόθεση να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα. Το πιο πιθανό είναι να γίνουν με ένα πολύ πιεσμένο πρόγραμμα κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς να έχει σημασία αν θα είναι έδρα σου, έδρα μου. Μονάχα να ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές και κυρίως να προβληθούν από τα μέσα ενημέρωσης ώστε να μην υπάρχει πολύ μεγαλύτερη απώλεια από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Εγώ το βλέπω αυτό πολύ πιθανό. Κι εφόσον εδραιωθεί περισσότερο αυτό το σενάριο σε επίπεδο UEFA, δεν βλέπω τον λόγο να μην το ακολουθήσουμε κι εμείς στην Ελλάδα όπου είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα», είπε μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αθλητισμού και πρόσθεσε:
«Έχω ετοιμάσει ήδη μία διάταξη, την οποία έχω προωθήσει στους αρμοδίους για την σχετική διαβούλευση. Αυτή η διάταξη θα βάζει το πλαίσιο και θα δίνει το δικαίωμα να αποφασίζουν τα συλλογικά όργανα, που έχουν υπόψιν τους όλες τις παραμέτρους και μετά η πολιτεία θα επικυρώνει την απόφασή τους. Θα αποφασίζουν δηλαδή αν θα πρέπει να σταματήσει ή να συνεχίσει το πρωτάθλημα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου