Ειδήσεις

Για πρώτη φορά, ο Δήμος Κω στέκεται δίπλα στους εθελοντές φιλόζωους κατοίκους του νησιού

Αρωγός στην προσπάθεια των φιλόζωων κατοίκων του νησιού μας, οι οποίοι και σε αυτή την δύσκολη συγκυρία με δικά τους έξοδα ταΐζουν τα αδέσποτα ζώα, στάθηκε για πρώτη φορά σήμερα ο Δήμος Κω.

Μετά από ενέργειες της δημοτικής αρχής, με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Γεωργίας Κασσιώτη, υπεύθυνης της Επιτροπής για την παρακολούθηση του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων, ο Δήμος μας προχώρησε στην προμήθεια ξηράς τροφής που άρχισε να μοιράζεται στους εθελοντές φιλόζωους.

Σε αυτούς που χρόνια τώρα φροντίζουν και ταΐζουν τις αδέσποτες γάτες και σκύλους του νησιού.

Συγκεκριμένα σήμερα δόθηκαν, από το χώρο του εργοταξίου της Δ.Ε. Κω, εξήντα (60) συσκευασίες ξηράς τροφής, είκοσι (20) κιλών η καθεμία, σε εικοσιπέντε (25) φιλόζωους που φροντίζουν καθημερινά εκατοντάδες ζώα από την πόλη της Κω μέχρι και την Κέφαλο.

Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύεται έμπρακτα η βούληση της δημοτικής αρχής να σταθεί δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους που φροντίζουν τα ζώα της γειτονιάς τους, αφιερώνοντας χρόνο από την προσωπική τους ζωή και ξοδεύοντας μικρά ή και μεγαλύτερα ποσά για τις τροφές που χρειάζονται οι τετράποδοι φίλοι μας.

Οι εθελοντές που έλαβαν ξηρά τροφή δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους, τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή ημέρα ως «ημέρα χαράς».

Η Αντιδήμαρχος Γεωργία Κασσιώτη ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τη βοήθειά τους, τα μέλη της Επιτροπής Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Κω, κ. Βαγγέλη Τρακόσσα από την Ζωοφιλική Ένωση Κω και κ. Παναγιώτη Μεταξά, μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Σκύλων.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι μετά το Πάσχα θα μοιραστεί από το Δήμο μας και η δεύτερη παρτίδα της συγκεκριμένης προμήθειας, μετά από ενημέρωση των ενδιαφερομένων, ενώ αυτή η δράση θα έχει συνέχεια.

Να σημειωθεί ότι, για το αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζεται προμήθεια ειδικού εξοπλισμού (ταΐστρες και ποτίστρες) για τη σίτιση των ζώων, και τοποθέτησή του σε επιλεγμένα σημεία του νησιού, κατόπιν συνεννόησης και σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις και τους εθελοντές.

Παράλληλα προγραμματίζεται η διοργάνωση προγραμμάτων στειρώσεων και η ίδρυση καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, καθώς ο Δήμος Κω έχει υποβάλλει ήδη στο Υπουργείο Εσωτερικών σχετικό αίτημα για τη χρηματοδότηση του από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Όσον αφορά στη διανομή ξηράς τροφής οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με τον Δήμο Κω στα τηλ. 22423-61531 και 22423-60470.

Γραφείο Τύπου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου