Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας 38χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης σχετικών καταγγελιών διακριβώθηκε ότι ο κατηγορούμενος τις πρώτες πρωινές ώρες της 13.04.2019 παραβίασε δυο επιχειρήσεις εστίασης στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου και αφαίρεσε από μια τμήμα ταμειακής μηχανής που περιείχε κέρματα.
Αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση εντόπισαν και προσήγαγαν τον δράστη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 55 ευρώ.
Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα και αξιολόγηση των στοιχείων της υπόθεσης εξιχνιάστηκαν ακόμη 5 περιπτώσεις διαρρήξεων (τριών επιχειρήσεων και δύο κατοικιών) που διέπραξε ο 38χρονος κατά την τελευταία εβδομάδα στην ίδια περιοχή.
Πιο συγκεκριμένα την 13η Απριλίου 2019 καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από ιδιοκτήτη εστιατορίου που βρίσκεται επί της Πλατείας Ευδήμου στην Μεσαιωνική Πόλη ότι άγνωστος δράστης περί ώρα 05:50 της ίδιας ημέρας μετέβη σε αυτό, και αφού έθραυσε το τζάμι της ξύλινης πόρτας με την χρήση πέτρας, εισήλθε εντός και περιεργάστηκε τους χώρους του χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι.
Επίσης την ίδια μέρα καταγγέλθηκε από ιδιοκτήτη ομοειδούς επιχείρησης επί της οδού Ορφέως ότι άγνωστος αφού έθραυσε το τζάμι της κεντρικής πόρτας του καταστήματος, εισήλθε σε αυτό και αφαίρεσε ένα συρτάρι ταμειακής το οποίο περιείχε κέρματα.
Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 38χρονος ήταν ο δράστης, τον οποίο εντόπισαν την 13η Απριλίου 2019 το μεσημέρι και τον συνέλαβαν.
Εκτός των ανωτέρω δύο περιπτώσεων έχει προκύψει μέχρι στιγμής η ακόλουθη εγκληματική του δραστηριότητα:
-Την 8η Απριλίου 2019 και περί ώρα 22:30 επί της οδού Ιπποδάμου έσπασε την ξύλινη πόρτα παντοπωλείου, εισήλθε σε αυτό, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι, καθώς έγινε αντιληπτός από περαστικό και τράπηκε σε φυγή.
-Την 9η Απριλίου 2019 και περί ώρα 03:30 μετέβη στο ίδιο κατάστημα και έσπασε εκ νέου την ξύλινη πόρτα του καταστήματος, εισήλθε σε αυτό και αφαίρεσε από το συρτάρι τις ταμειακής μηχανής το χρηματικό ποσό των πενήντα ευρώ σε κέρματα.
-Την 13η Απριλίου 2019 μετέβη σε οικία επί της οδού Αγίου Φανουρίου στην Μεσαιωνική Πόλη κι αφού εισήλθε εντός από ανασφάλιστο παράθυρο, μάζεψε σε σακούλα ασημικά, χωρίς ωστόσο να τα αφαιρέσει, καθώς έγινε αντιληπτός από την ιδιοκτήτρια και τράπηκε σε φυγή.
-Το βράδυ της ίδιας ημέρας μετέβη σε εστιατόριο επί της οδού Ορφέως κι αφού αρχικά έσπασε το κάτω μέρος της ξύλινης πόρτας, εισήλθε εντός, περιεργάστηκε τους χώρους και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ σε κέρματα και διάφορα κατεψυγμένα τρόφιμα (αστακούς, γαρίδες) αξίας τριακοσίων ευρώ περίπου.
-Την 12η Απριλίου 2019 και περί ώρα 21:45 μετέβη σε οικία επί της Πλατείας Δωριέως εισήλθε εντός της αυλής πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και τράπηκε σε φυγή.
Σε σωματική έρευνα βρέθηκε στην κατοχή του το χρηματικό ποσό των 55 ευρώ και μία χάρτινη με ακατέργαστη κάνναβη μεικτού βάρους 0,37 γραμμαρίων.
Ο κατηγορούμενος οδήγησε τους αστυνομικούς σε υπαίθριο χώρο πλησίον της οικίας του επί της οδού Μενεκλέους όπου είχε επιμελώς κρυμμένο ένα συρτάρι ταμειακής μηχανής και δύο κούτες με κατεψυγμένες γαρίδες.
Οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Εισαγγελέα Υπηρεσίας, που του άσκησε ποινική δίωξη και τον παρέπεμψε ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας για τα περαιτέρω.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ