Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου κατηγορούμενη, με απευθείας κλήση της Εισαγγελίας Εφετών Δωδεκανήσου, για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών με τη μορφή της χορήγησης αυτών από ιατρό εν γνώσει του ότι δεν υπάρχει πραγματική και συγκεκριμένη ιατρική ένδειξη κατ’ εξακολούθηση θα καθίσει μια αναισθησιολόγος.
Η ιατρός φέρεται ειδικότερα στην Κω, στο χρονικό διάστημα από 1 Ιουλίου 2011 έως 28 Φεβρουαρίου 2012 να εξέδωσε συνταγή για τη χορήγηση ναρκωτικών σε τρίτο εν γνώσει της ότι δεν υπάρχει πραγματική και συγκεκριμένη ιατρική ένδειξη για τη χορήγηση σε τρίτο φαρμάκων με περιεχόμενο ναρκωτικές ουσίες.
Της αποδίδεται ειδικότερα ότι εξέδωσε 10 συνταγές επ’ ονόματι της μητέρας της ως πάσχουσα από ρευματοειδή αρθρίτιδα, για οπιοειδή αναλγητικά και συγκεκριμένα των φαρμάκων Loz Actiq, Lonalgal, Lexotanil και TTS Durogestic.
Στις συνταγές δεν φέρεται να αναγραφόταν, η εκδίδουσα αρχή, αλλά στη θέση της εκδίδουσας αρχής υπάρχει η σφραγίδα της κατηγορούμενης ως ιδιώτη ιατρού και στη θέση του συνταγογράφοντος ιατρού φέρεται πάλι η ίδια η κατηγορούμενη ως ιατρός του Ε.Σ.Υ..

Φέρεται να είχε προκύψει εξάλλου ότι οι ποσότητες των προαναφερομένων συνταγογραφημένων φαρμάκων είναι μεγάλες στην προκειμένη υπόθεση.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ