ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δραματικό διάγγελμα Μακρόν: Βρισκόμαστε σε πόλεμο -Απαγορεύονται οι μετακινήσεις

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Μακρον

Σε νέο διάγ­γελμά του προς τον γαλλικό λαό, ο Εμα­νουέλ Μακρόν μίλησε για τα νέα μέτρα της χώρας, αλλά και της ΕΕ έναντι στην παν­δη­μία του κορω­νοϊού.

Με τη φράση «είμαστε σε υγειο­νο­μικό πόλεμο» ο Γάλλος πρό­ε­δρος Εμα­νουέλ Μακρόν σε διάγ­γελμά του ανα­κοί­νωσε νέα δέσμη μέτρων για τη μάχη κατά του κορω­νοϊού.

Ο Μακρόν ανα­κοί­νωσε ότι μέχρι νεω­τέ­ρας «μπαί­νουν στον πάγο» όλες οι μεταρ­ρυθ­μί­σεις της κυβέρ­νη­σης, ακόμα και αυτή του συντα­ξιο­δο­τι­κού.

Επίσης ανα­κοί­νωσε αυστη­ρό­τα­τους περιο­ρι­σμούς στις μετα­κι­νή­σεις εντός της Γαλλίας, λέγο­ντας ότι από το μεση­μέρι της Τρίτης και για του­λά­χι­στον 15 μέρες περιο­ρί­ζο­νται οι μετα­κι­νή­σεις σε όλη την επι­κρά­τεια.

Επι­τρέ­πο­νται μόνο οι απα­ραί­τη­τες μετα­κι­νή­σεις για τρο­φο­δο­σία με τήρηση της από­στα­σης ασφα­λείας του ενός μέτρου, καθώς και μετα­κι­νή­σεις για ιατρική περί­θαλψη και εργασία.

Ο Γάλλος πρό­ε­δρος ανα­κοί­νωσε επίσης ότι ανα­βάλ­λε­ται ο δεύ­τε­ρος γύρος των δημο­τι­κών εκλογών, ενώ επι­σή­μανε ότι η Γαλλία βιώνει μια πολύ δύσκολη στιγμή και κανείς δεν μπορεί να προ­βλέ­ψει τη διάρ­κεια.

Προ­σέ­θεσε, δε, ότι ο στρατός θα βοη­θή­σει το νοση­λευ­τικό προ­σω­πικό και ξεκα­θά­ρισε ότι σε όσους δεν συμ­μορ­φώ­νο­νται στα μέτρα θα επι­βάλ­λο­νται βαριά πρό­στιμα.

Μιλώ­ντας για την επι­δη­μία του κορω­νοϊού και συνε­χί­ζο­ντας τις… πολε­μι­κές παρο­μοιώ­σεις, ο Μακρόν είπε ότι ο εχθρος είναι εδώ αόρατος και προ­χω­ρεί και τόνισε ότι ζητά θυσίες για να επι­βρα­δυν­θεί η εξά­πλωση της επι­δη­μίας.

Ως προς το οικο­νο­μικό σκέλος, ο Γάλλος πρό­ε­δρος δεσμεύ­τηκε ότι καμία επι­χεί­ρηση δεν θα αφεθεί να χρε­ο­κο­πή­σει και υπο­σχέ­θηκε κρα­τι­κές εγγυ­ή­σεις ύψους 300 δισ. ευρώ για επι­χει­ρη­μα­τικά δάνεια.

Παρά τον ιδιαί­τερα δρα­μα­τικό τόνο, ο Εμα­νουέλ Μακρόν έκλεισε το διάγ­γελμά του για τον κορω­νοϊό συστή­νο­ντας στο γαλλικό λαό να μην «υπο­κύ­ψει στον πανικό». «Θα νική­σουμε όμως αυτή η περί­ο­δος μας έμαθε πολλά. Πολλές αβε­βαιό­τη­τες, αστα­θείς πεποι­θή­σεις, θα τεθούν υπό αμφι­σβή­τηση. Δεν θα επι­τρέ­ψουμε στους εαυτούς μας να γίνουν δέσμιοι. Θα αντι­δρά­σομε δυνα­μικά. Την επόμενη μέρα, δεν θα έχουμε επι­στροφή στο πριν. Θα έχουμε μάθει, με εμένα προ­σω­πικά να ανα­λαμ­βάνω όλες τις ευθύνες. Ας αρθούμε στο ύψος των περι­στά­σεων» είπε.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.