Ρεπορτάζ

Αγονη η δημοπρασία για τη μίσθωση παραλιών

Άγονη απέβη για πολλοστή φορά, η δημοπρασία για τη μίσθωση μιας σειράς από πόστα στις παραλίες του νησιού της Ρόδου, για τα οποία τα προηγούμενα χρόνια δεν έχει επιδειχθεί κανένα ενδιαφέρον.
Χτες το πρωί, πραγματοποιήθηκε γι ακόμη μια φορά η δημοπρασία αλλά δεν εκδηλώθηκε κανένα ενδιαφέρον –όπως άλλωστε αναμενόταν.
Σε δηλώσεις του, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου κ. Σάββας Διακοσταματίου, υπογράμμισε πως ήταν αναμενόμενο και δεν πρόκειται να επαναληφθεί αυτή η διαδικασία. Τα πόστα αυτά, βρίσκονται σε παραλίες της νότιας πλευράς του νησιού. Πρόκειται για παραλίες που δεν είναι τόσο κοσμικές και προέκυψαν από τους διαγωνισμούς που διεξήχθησαν το 2018. Αφορούν κάποια σημεία θαλάσσιων μέσων αναψυχής εκτός από την ‘αετοσανίδα’ Kite.
Η αυτή διαδικασία έγινε τυπικά, επειδή έπρεπε να δοθεί μια τελευταία ευκαιρία σε όσους ενδεχομένως ήθελαν να πάρουν κάποιο πόστο. Επειδή, ωστόσο, το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο, ο αντιδήμαρχος ξεκαθάρισε πως δεν θα επαναληφθεί η διαδικασία.
Όσον αφορά τις δημοπρασίες για τα πόστα των παραλιών στο νησί της Ρόδου που βρίσκονται στην αρμοδιότητα του Δήμου Ρόδου, η διαδικασία δεν θα επαναληφθεί φέτος αφού πέρσι, έγιναν οι δημοπρασίες με συμβόλαια που ισχύουν για δύο χρόνια και φυσικά, όσοι δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά σε ομπρέλες, θαλάσσια μέσα αναψυχής και καντίνες στις παραλίες, έχουν κάνει από πέρσι τα συμβόλαιά τους.
Ο Δήμος Ρόδου, ωστόσο, προχώρησε μόνον στα «προτιμησιακά».
«Με την διαδικασία που ακολουθήσαμε πέρσι, πήγαν όλα καλά. Ο Δήμος Ρόδου είχε ένα έσοδο γύρω στο 1,6εκ. ευρώ. Φέτος, είχαμε παραπάνω ‘προτιμησιακά’. Σας θυμίζω πως τα συμβόλαια, πέρσι, έγιναν για δύο χρόνια. Φέτος, αναμένουμε να εισπράξουμε ακόμη 1,5εκ. ευρώ. Να διευκρινίσουμε εδώ πως οι παραλίες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: σ’ εκείνες που ανήκουν στο κράτος (που έχει πάρει τα… ‘φιλέτα’ κι έχουν βγει με ηλεκτρονικό τρόπο) και σε μερικές που ανήκουν στον Δήμο Ρόδου τις οποίες δημοπρατεί κι έχει έσοδα. Σε αυτές τις παραλίες υπάρχουν κάποιες δυνατότητες, για όσους είναι όμοροι στην παραλία (έχουν ξενοδοχεία, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος –νόμιμα υφιστάμενα- κι έχουν πρόσωπο στην παραλία και δεν μεσολαβεί δηλ. δρόμος, ή κτήμα ή πλατεία) τότε μπορούν απ ευθείας, όση είναι η πρόσοψή τους, να ζητήσουν να εκμεταλλευτούν την παραλία έμπροσθεν τους. Αυτά προηγούνται των δημοπρασιών».
Η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2019.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου