Τοπικές Ειδήσεις

152 υπάλληλοι της ΔΕΥΑΡ στρέφονται δικαστικώς κατά της επιχείρησης για περικοπές στους μισθούς τους

Με απόφαση, που εξέδωσε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, απορρίφθηκε το αίτημα 152 υπαλλήλων της ΔΕΥΑ Ρόδου για την έκδοση προσωρινής διαταγής που υποχρεώνει την επιχείρηση να αποδέχεται προσωρινά και έως την έκδοση τελεσίδικης επί της αγωγής τους απόφασης, ως προς τον υπολογισμό της μισθοδοσίας τους τις διατάξεις του άρθρου 298 του Ν. 4738/2020 και του άρθρου 31 του Ν. 4756/2020 επί του μισθολογικού καθεστώτος τους.
Οι 152 υπάλληλοι εργάζονται στην ΔΕΥΑΡ με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Τονίζουν ότι η καταβολή των αμοιβών τους δεν προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν επιβαρύνει το δημόσιο και η όποια περιστολή τους δεν προσφέρει κανένα δημοσιονομικό όφελος και ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να εφαρμόζονται μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής που στόχο έχουν την μείωση των δαπανών της και την αύξηση της περιουσίας της και ότι δεν βρίσκουν στην περίπτωσή τους εφαρμογή μειώσεις των πάσης φύσεως τακτικών αποδοχών, επιδομάτων και αμοιβών που έχουν επιβληθεί σε εργαζομένους του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου