Στον «πάγο» παραμένει το πρωτάθλημα της Football League.
Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων δεν ασχολήθηκε την Παρασκευή (15/01) με το αίτημα της Football League για επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις. Έτσι, ο ΠΣΑΠ με ανακοίνωσή του εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό μπορεί να συμβεί την Τρίτη (19/01).
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Με μεγάλη αγωνία περιμέναμε την σημερινή (σ.σ. Παρασκευή) συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, καθώς ελπίζαμε πως θα υπήρχε θετική εισήγηση για το δίκαιο αίτημα της επιστροφής στις προπονήσεις για τις ομάδες της Football League.
Δυστυχώς με κυβερνητική απόφαση δεν συζητήθηκε και μετατέθηκε για την προσεχή Τρίτη. Ευελπιστούμε αυτό να συμβεί την Τρίτη 19 Ιανουαρίου και επιτέλους η Football League να πάρει το ‘’πράσινο φως’’, καθώς οι συνεχείς αναβολές και η μεγάλη αναμονή έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ψυχική υγεία των ποδοσφαιριστών, που βλέπουν την καριέρα τους να κρέμεται σε ένα τεντωμένο σκοινί.
Επειδή το άνοιγμα του αθλητισμού γίνεται πολύ σταδιακά, η περαιτέρω καθυστέρηση δημιουργεί επίσης μεγάλα προβλήματα και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Ανδρών, όπου αγωνίζονται χιλιάδες ποδοσφαιριστές με όνειρα και φιλοδοξίες, αλλά και στην Α’ Εθνική Γυναικών που είναι η μοναδική μεγάλη κατηγορία από τα ομαδικά αθλήματα που ακόμη βρίσκεται εκτός προπονήσεων.
Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε τις δυνατότητες που έχει ο αθλητισμός στην σωματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου. Αυτές τις ώρες είναι αναγκαίο όσο ποτέ να υπάρξει άμεσα και ένα σχέδιο επιστροφής του ερασιτεχνικού αθλητισμού συμπεριλαμβανομένων και των ακαδημιών, καθώς μόνο ευεργετικά θα μπορούσε να λειτουργήσει στον άνθρωπο που τους τελευταίους 10 μήνες βιώνει δυσάρεστες καταστάσεις. Επιτέλους, ας εκμεταλλευτούμε τις πραγματικές δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει ο αθλητισμός στην κοινωνία και στον άνθρωπο».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ