ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Οι κυριότερες προϋποθέσεις της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στις 18-1-2021»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μέγεθος γραμμάτων

Ο Εμπο­ρι­κός Σύλ­λο­γος Ρόδου, σας γνω­στο­ποιεί τις κυ­ριό­τε­ρες προ­ϋ­πο­θέ­σεις της επα­να­λει­τουρ­γί­ας του λια­νε­μπο­ρί­ου, όπως προ­κύ­πτουν από το γρά­φη­μα που έχει αναρ­τή­σει το Υπουρ­γείο Ανά­πτυ­ξης και την πλη­ρο­φό­ρη­ση που έχου­με μέχρι τώρα από την Γε­νι­κή Γραμ­μα­τεία Εμπο­ρί­ου.

Συ­γκε­κρι­μέ­να:

· Έναρ­ξη λει­τουρ­γί­ας του συ­νό­λου των λια­νε­μπο­ρι­κών επι­χει­ρή­σε­ων, από Δευ­τέ­ρα 18 Ια­νουα­ρί­ου.

· Πα­ρο­χή δυ­να­τό­τη­τας λει­τουρ­γί­ας διευ­ρυ­μέ­νου ωρα­ρί­ου από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ. για όλες τις επι­χει­ρή­σεις (ακόμη και τρο­φί­μων).

· Προ­αι­ρε­τι­κή λει­τουρ­γία κα­τα­στη­μά­των, την Κυ­ρια­κή 24 Ια­νουα­ρί­ου, για την κατά το δυ­να­τόν ανα­πλή­ρω­ση του χα­μέ­νου έως τώρα τζί­ρου και στα πλαί­σια των εκ­πτώ­σε­ων.

· Μέ­γι­στος επι­τρε­πό­με­νος αριθ­μός πε­λα­τών εντός: 4 άτομα για κα­τα­στή­μα­τα έως 100 τ.μ. Για κα­τα­στή­μα­τα άνω των 100 τ.μ. 1 άτομο για κάθε 25 τ.μ. επι­πλέ­ον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ. που ίσχυε προη­γου­μέ­νως). Και αυτό το μέτρο ισχύ­ει πλέον ορι­ζό­ντια και για όλο το λια­νε­μπό­ριο (συ­μπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων των τρο­φί­μων). Τα σχε­τι­κά με­γέ­θη ισχύ­ουν μόνο για τους πε­λά­τες και δεν συ­μπε­ρι­λαμ­βά­νουν επι­χει­ρη­μα­τία/ες και προ­σω­πι­κό.

· Υπο­χρε­ω­τι­κή ανάρ­τη­ση στην εί­σο­δο από τον υπεύ­θυ­νο του κα­τα­στή­μα­τος του μέ­γι­στου πλη­θυ­σμού πε­λα­τών που μπο­ρεί να ει­σέλ­θει εντός του κα­τα­στή­μα­τος και τή­ρη­ση από την επι­χεί­ρη­ση ασφα­λούς συ­στή­μα­τος μέ­τρη­σης (με κάρτα ή άλλο μέσο).

· Υπο­χρε­ω­τι­κή από­στα­ση 2 μέ­τρων με­τα­ξύ των πε­λα­τών κατά τον χρόνο ανα­μο­νής στα τα­μεία.

· Στις πε­ριο­χές αυ­ξη­μέ­νου κιν­δύ­νου (κόκ­κι­νες) θα λει­τουρ­γούν μόνο τα εμπο­ρι­κά κα­τα­στή­μα­τα με τη δια­δι­κα­σία πα­ρά­δο­σης εκτός (click away) και με τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις που γνω­ρί­ζου­με μέχρι σή­με­ρα.

· Οι ανα­στο­λές των συμ­βά­σε­ων των ερ­γα­ζό­με­νων θα δοθεί δυ­να­τό­τη­τα να δια­τη­ρη­θούν μέχρι και τον Φε­βρουά­ριο.

 

Ας μην ξε­χνά­με ότι το λια­νε­μπό­ριο θα αρ­χί­σει πάλι να λει­τουρ­γεί με την κοι­νω­νία και την Πο­λι­τεία από πάνω του και αυτή η ευ­και­ρία δεν πρέ­πει να χαθεί. Πρέ­πει οι επι­χει­ρή­σεις να τη­ρή­σουν απα­ρέ­γκλι­τα όλα τα πα­ρα­πά­νω μέτρα και να επι­δει­χθεί ιδιαί­τε­ρη προ­σο­χή, καθώς ήδη έχει ανα­κοι­νω­θεί από το Υπουρ­γείο Ανά­πτυ­ξης ο δι­πλα­σια­σμός των προ­στί­μων κατά 50% για φυ­σι­κά πρό­σω­πα και επι­χει­ρή­σεις.

 

Για οτι­δή­πο­τε νε­ό­τε­ρο θα σας ει­δο­ποι­ή­σου­με άμεσα.

Εκ του Εμπο­ρι­κού Συλ­λό­γου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.