Τοπικές Ειδήσεις

Tαλαίπωρο Kτηματολόγιο…

Δεν γνωρίζω πού πρέπει να αποταθώ για να εκφράσω την διαμαρτυρία μου, ως και πολλών άλλων συναδέλφων μου, για το γεγονός ότι το Κτηματολόγιο παραμένει κλειστό από 23ης Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα και κανένας δεν είναι σίγουρος πότε επιτέλους θα επαναλειτουργήσει ως Υπηρεσία, η οποία σήμερα βρίσκεται σε λανθάνουσα κατάσταση. Αφορμή για το κλείσιμο ήταν το πέσιμο κάποιων σοβάδων και ενός τούβλου, μικροζημιές δηλαδή, οι οποίες και φυσικά θα έπρεπε να αποκατασταθούν για την ασφαλή διέλευση των συναλλασσομένων.
Για το μείζον αυτό θέμα εκτός από τον Δικηγορικό Σύλλογο έχουν εμπλακεί ο δήμαρχος, ο περιφερειάρχης, οι βουλευτές Δωδεκανήσου και φυσικά το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Αντί όλου αυτού του θορύβου, κάποιος θα έπρεπε να αναλάβει την πρωτοβουλία αποκατάστασης των μικροζημιών αυτών, των οποίων το κόστος δεν πιστεύω να είναι υπέρογκο. Το ζήτημα δε της μεταφοράς του Κτηματολογίου σε άλλο χώρο όσο και αν είναι αναγκαίο δεν πρέπει να συνδεθεί με την αποκατάσταση των σοβάδων και του τούβλου. Είναι που έχει νεκρώσει η αγορά λόγω της πανδημίας, ας μη κλείσουμε και το Κτηματολόγιο εξαιτίας των μικροζημιών.
Οι Υπηρεσίες μέχρι να αποφασίσουν θα περάσει αρκετός χρόνος, γι’ αυτό και χρειάζεται ένας εθελοντής σοβατζής, ο οποίος και θα αποκαταστήσει την οποιαδήποτε χρειαστεί ζημία. Αν κάποιος από τους φορείς δεν αναλαμβάνει το κόστος, είμαι πρόθυμος να εξεύρω τον μάστορη και να καταβάλω το σχετικό κόστος.

Ρόδος, 14 Δεκεμβρίου 2020
Κωνσταντίνος Σαρής
Δικηγόρος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου