Τοπικές Ειδήσεις

Δυσαρέσκεια εκφράζουν λογιστές και φοροτεχνικοί

Συνέντευξη Τύπου εφ όλης της ύλης παραχώρησε χτες ο πρόεδρος της ΕΛΦΕΕ και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Σπύρος Σπυρόπουλος.
Αρχικώς, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λογιστές στην Ρόδο, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του κλάδου για τον τρόπο αντιμετώπισής τους από την κυβέρνηση και ειδικά από το υπουργείο Εργασίας.
«Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της ΕΛΦΕΕ όπου εγκρίθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός μας. Εν έτει 2020 υπάρχει το κύριο αίτημα για την διασφάλιση της ασθένειας των λογιστών κι ενώ υπάρχουν συνάδελφοι που νοσούν (ή έχουν αποβιώσει) και σήμερα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα, επειδή δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν στις πλατφόρμες όλες τις δηλωτικές υποχρεώσεις που αφορούν στους φορολογούμενους πολίτες.
Ζητήσαμε από την κυβέρνηση να επιληφθεί του θέματος και πράγματι προχώρησε η κατάθεση σχετικής τροπολογίας στην Βουλή και κατοχυρώθηκε το αίτημά μας. Η τροπολογία, αφορούσε την ασθένεια του κορωνοϊού αλλά όπως αντιλαμβανόμαστε θα πρέπει να γίνει και για το σύνολο των ασθενειών και για εμάς. Μετά λύπης μας, διαπιστώσαμε ότι οι υπουργοί κ.κ. Γ.Βρούτσης και Χ.Σταϊκούρας, απέρριψαν την τροπολογία προβάλλοντας κάποια τεχνικά θέματα και εμπόδια. Και αναρωτιόμαστε ποια είναι αυτά που θεωρούνται ‘εμπόδια’ ενώ πρόκειται για ζήτημα αξιοπρέπειας. Εμείς, αποστείλαμε μια ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό για το θέμα και αναμένουμε την απάντησή του. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να καταλάβουν στο υπουργείο ότι κι εμείς ως λογιστές, βάζουμε πλάτη για να συνεργαστούμε σε αυτή την δύσκολη περίοδο», όπως τόνισε.

Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ
ΤΗΣ ΡΟΔΩΝ Α.Ε.
Ερωτηθείς σχετικά με το πού βρίσκεται η υπόθεση με την εκκαθάριση της ΡΟΔΩΝ Α.Ε. την οποία έχει αναλάβει ο ίδιος, μαζί τους κ.κ. Δημήτρη Παρπέρη και Θεοδόση Μαρκουλή, ο κ. Σπυρόπουλος εμφανίσθηκε αισιόδοξος, λέγοντας τα εξής:
«Η εκκαθάριση έχει κρατήσει πολλά χρόνια, αλλά είμαστε αισιόδοξοι. Να αναφέρω ότι εργαζόμαστε συστηματικά μαζί με τους άλλους δύο εκκαθαριστές προκειμένου να κλείσουμε αυτή την ‘πληγή’ για τον Δήμο Ρόδου, που έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην ροδιακή κοινωνία, την ΡΟΔΩΝ Α.Ε. με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον δήμο και το συμφέρον του. Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν (όταν ολοκληρώσουμε και με τους ορκωτούς) σύντομα και θα έρθουν προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο με ολοκληρωμένη έκθεση και εισήγηση προκειμένου να επικυρωθούν. Εκτιμούμε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα έχουμε ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Έχουμε καταλήξει στις επαφές μας με τους προμηθευτές στους οποίους η εταιρεία έχει οφειλές και προχωράμε. Να είναι όλοι σίγουροι ότι τα αποτελέσματα θα είναι προς την σωστή κατεύθυνση και προς το συμφέρον του Δήμου Ρόδου. Η ΡΟΔΩΝ Α.Ε. έχει ακόμη έσοδα αλλά πληρώνει τις υποχρεώσεις της προς το Δημόσιο.
Αυτό που απομένει, είναι να μπει η τελευταία ‘πινελιά’ και να βάλουμε ένα πλάνο αποπληρωμής των προμηθευτών για να προχωρήσουμε. Η εταιρεία πληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις της προς το Δημόσιο, είναι τακτική με τις ρυθμίσεις της κ.λπ. Είναι πλέον, υπόθεση λίγων μηνών…»

Η ΔΕΥΑΡ
Καταλήγοντας, ο κ. Σπυρόπουλος μίλησε για την ΔΕΥΑΡ και αναφέρθηκε στην έγκριση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού της.
«Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες με την κρίση που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού κι ενώ η επιχείρηση έχει μείωση στις εισπράξεις και στα έσοδά της έως και 50%, καταφέραμε να παρουσιάσουμε ένα ρεαλιστικό πλάνο με έργα ύψους 16εκ. ευρώ για το 2021. Είναι έργα συντήρησης δικτύου και βελτίωσης της ποιότητας του νερού.
Σημαντικό είναι ότι εγκρίναμε ως δ.σ. και τις μελέτες που υποβάλαμε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ‘Αν.Τρίτσης’ και ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Η ΔΕΥΑΡ μπορεί να κάνει μεγάλα έργα μόνο μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Από ίδιους πόρους, η ΔΕΥΑΡ μπορεί μόνον να συντηρεί το δίκτυό της και να κάνει κάποιες παρεμβάσεις.
«Όσον αφορά στις ρυθμίσεις και στις διευκολύνσεις που γίνονται, υπάρχει προσέλευση από τους πελάτες μας, αλλά όχι η αναμενόμενη. Περιμένουμε έως το τέλος του έτους για να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.
»Σχετικά με το δάνειο που ζητήσαμε από τον Δήμο Ρόδου ύψους 3,5εκ. ευρώ περίπου, αναμένουμε να εκταμιευτεί και να καταβάλουμε κατ’ αρχήν το χρέος μας προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την σύμβαση που έχουμε για το Φράγμα Γαδουρά και να τακτοποιήσουμε κάποιες άλλες εκκρεμότητες».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου