Τοπικές Ειδήσεις

Σωματείο Εστιατόρων Ρόδου Δωδ/σου: Στις 16.11.2021 όλοι μαζί, να στηρίξετε την άδικη αντιμετώπιση του κλάδου !!

Στις 16/11/2021 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !!

Αγαπητοί Συνάδελφοι της Εστίασης Γενικά Το Σωματείο Εστιατόρων Ρόδου Δωδεκανήσου Σας Καλεί Να στηρίξετε με την Υπογραφή σας την δυσφορία για την άδικη αντιμετώπιση του κλάδου !!

Την Τρίτη 16/11/21 σας περιμένουμε στο Μαντράκι μπροστά από τον Ευαγγελισμό !! Επίσης σας πληροφορούμε πως δυο αντιπρόσωποι του Σωματείου μας θα παραβρεθούν στην Αθήνα Για να παραδώσουν το ψήφισμα μας μαζί με την ΠΟΕΣΕ στο Μαξίμου!!

Δεν έχει σημασία αν είσαι εστιατόριο η καφετέρια η μπαρ η Γρήγορο Φαγητό,Πιτσαρία κλπ όλους μας αγγίζουν τα μέτρα αυτά !!

Σας Περιμένουμε Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021, δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες της εστίασης απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας αναγκαστήκαμε να αποφασίσουμε το οδυνηρό κλείσιμο των επιχειρήσεών μας, ακολουθώντας το κάλεσμα της Ομοσπονδίας μας (ΠΟΕΣΕ) και της ολομέλειας των Ενώσεων Μελών μας, για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στα μέτρα που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η εστίαση, από το ξέσπασμα της κρίσης, έχει συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της στην τιτάνια προσπάθεια αντιμετώπισης του κορονοϊού, με μεγάλη ζημιά της. Ωστόσο, όπως βεβαιώνεται από την καθημερινή εμπειρία μας και επαφή με εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες και πελάτες, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι αναποτελεσματικά, κοστοβόρα, ανεφάρμοστα και τιμωρητικά. Είναι μέτρα που μετακυλύουν στον επαγγελματία υποχρεώσεις της Πολιτείας, αναθέτοντας μας ευθύνες που δεν μας αναλογούν και μας φέρνουν σε αδικαιολόγητη προστριβή με τους πελάτες μας (έλεγχος πιστοποιητικών, ταυτοπροσωπία κτλ). Είναι μέτρα που μειώνουν ακόμη και κατά 50% τη δυνητική πελατεία μας, συρρικνώνοντας δραματικά τον κύκλο εργασιών μας, επιτείνοντας το πρόβλημα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις εστίασης με δραματικές επιπτώσεις ως προς τις θέσεις εργασίας.

Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα διεκδικούμε • Αναπροσαρμογή (μείωση) των προστίμων.

• Μετατροπή των επιστρεπτέων προκαταβολών σε ΜΗ επιστρεπτέες.

• Συμμετοχή της ΠΟΕΣΕ στις αρμόδιες γνωμοδοτικές επιτροπές πριν την λήψη των αποφάσεων.

• Επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου.

• Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας.

• Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.

• Μείωση του ΦΠΑ στο 6%. • Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων.

• Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου