Τοπικές Ειδήσεις

Προσβάσιμο στα ΑΜΕΑ το Δημαρχείο Σύμης

Προσβάσιμο πλέον στα άτομα με κινητικά προβλήματα κατέστη το Δημαρχιακό Μέγαρο της Σύμης -από τα λίγα στην Ελλάδα- καθώς εγκαταστάθηκε και λειτουργεί αναβατόριο ΑΜΕΑ.
Η εκλογή του δημοτικού συμβούλου Σύμης κ. Πανορμίτη Πέτρου, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, ήταν η αφορμή για την ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας από τον δήμαρχο κ. Λευτέρη Παπακαλοδούκα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο σύμβουλος δεν θα είχε τρόπο πρόσβασης στο κτήριο, ούτε θα μπορούσε να συμμετέχει στις εργασίες του σώματος.
Ετσι, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, εξασφαλίστηκαν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις για την εγκατάσταση του μηχανισμού και πλέον, τόσο ο κ. Π. Πέτρου όσο και άτομα με κινητικά προβλήματα αλλά και ηλικιωμένοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σύμης, το οποίο είναι τριώροφο.
Η πρωτοβουλία πάντως αυτή, φέρνει στο προσκήνιο, το τεράστιο πρόβλημα της προσβασιμότητας ατόμων ΑΜΕΑ σε δημόσια κτήρια, που στην Ελλάδα είναι σχεδόν απαγορευτική.
Να σημειωθεί ότι ήδη με πρωτοβουλία της Μητρόπολης Σύμης κατασκευάζονται ράμπες στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου και σε μια ακόμα εκκλησία στο Χωριό, ώστε τα άτομα με κινητικά προβλήματα να ασκούν ανεμπόδιστα το θρησκευτικό τους καθήκον.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου