Τοπικές Ειδήσεις

“Το πρώτο βήμα για την επισκευή του λιμανιού στην Τέλενδο”

“Περιμένουμε τη χρηματοδότηση του έργου από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής”

Το πρώτο βήμα για την επισκευή του λιμανιού της Τελένδου, που έχει παραδοθεί στη φθορά του χρόνου και των καιρικών συνθηκών, έγινε.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλύμνου ανέθεσε σε μηχανικό, τη διενέργεια υποβρύχιας αυτοψίας για την καταγραφή των ζημιών και θα ακολουθήσει η εκπόνηση της μελέτης για τα αναγκαία έργα.

Όπως είναι γνωστό, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, είχε αναδείξει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Τελένδου, καταθέτοντας σχετική Ερώτηση στη Βουλή και επισημαίνοντας ότι, εδώ και 60 χρόνια, δεν έχει γίνει καμία κίνηση αναβάθμισης του λιμανιού της Τελένδου, το οποίο έχει παραδοθεί στη φθορά του χρόνου, ενώ, κάθε χρόνο, αντιμετωπίζει πρόσθετα προβλήματα αφού δεν αποκαθίστανται οι ζημιές που προκαλούνται από την κακοκαιρία.

Ο Μάνος Κόνσολας είχε ζητήσει να χρηματοδοτηθούν από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τα έργα για την επισκευή του λιμανιού στο ακριτικό νησί, αφού η εικόνα του λιμανιού, σήμερα, με τις λακκούβες και τις ρωγμές αλλά και την έλλειψη στοιχειωδών υποδομών, δημιουργεί προβλήματα στους ιδιοκτήτες τουριστικών σκαφών, στα αλιευτικά αλλά και στα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια από και προς την Κάλυμνο.

Ο Αν. Υπουργός, κ. Σαντορινιός, στην απάντησή του προς τον κ. Κόνσολα αναφέρει ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ετοιμάζει πλαίσιο χρηματοδότησης τέτοιων έργων, το οποίο και θα ανακοινωθεί.

Σε δήλωσή του, ο Μάνος Κόνσολας, τονίζει:

«Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μπορεί να χρηματοδοτήσει αυτού του είδους τα έργα στα μικρά, ακριτικά νησιά του Αιγαίου. Περιμένω την πρωτοβουλία του συναδέλφου και συμπατριώτη μας αναπληρωτή Υπουργού, την οποία είναι δεδομένο ότι θα στηρίξω αφού ανέδειξα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Τέλενδος.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για έργο, μικρού σχετικά κόστους, θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπάρξει καθυστέρηση».

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου