Ρεπορτάζ

3 Ροδίτες κατηγορούνται για μαστροπεία ανηλίκου- Εξέδιδαν 17χρονη επί χρήμασι

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω, κατηγορούμενοι για μαστροπεία ανηλίκου με υπόσχεση πληρωμής χρημάτων κατ εξακολούθηση, της άνευ δικαιώματος λήψης γνώσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, της απασχόλησης ανηλίκου σε νυχτερινή εργασία και για άμεση συνδρομή στην πράξη της μαστροπείας ανηλίκου, θα καθίσουν τρεις Ροδίτες ηλικίας 46, 45 και 38 ετών, που συνελήφθησαν την 9η Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 01.30 από αστυνομικούς του ΑΤ Ιαλυσού ως συνυπαίτιοι για την έκδοση μιας 17χρονης, που εργαζόταν σε μπαρ της περιοχής.
Μετά από πληροφορίες που περιήλθαν συγκεκριμένα στους αστυνομικούς ότι, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόριο μπαρ) που λειτουργεί στην Ιαλυσό, ιδιοκτησίας του πρώτου, εκδίδεται επ’ αμοιβή νεαρή γυναίκα που εργάζεται σε αυτό, στήθηκε επιχείρηση για την εξακρίβωσή της.
Στο κατάστημα συγκεκριμένα παρουσιάστηκε ως πελάτης αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, αφού του παραδόθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 150 ευρώ.
Την 01.15 ώρα της 9ης Φεβρουαρίου 2011 ο αστυνομικός πελάτης μετέβη στο κατάστημα και αφού ήπιε ένα ποτό με την παρέα της κοπέλας του καταστήματος, που του παρουσιάστηκε ως «Μαρία», στη συνέχεια της πρότεινε να συνευρεθούν και αυτή το αποδέχτηκε. Η κοπέλα τον οδήγησε στο ταμείο, όπου ο πελάτης – αστυνομικός κατέβαλε στην δεύτερη κατηγορούμενη το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Στη συνέχεια αφού παρέλαβε από αυτή ένα προφυλακτικό, ακολούθησε την «Μαρία» στο υπόγειο του κτηρίου, όπου υπήρχε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο με κρεβάτι προκειμένου να συνευρεθούν.
Ενώ ο αστυνομικός βρισκόταν στο υπόγειο συνάδελφοί του από το ΑΤ Ιαλυσού εισήλθαν στο κατάστημα και συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη, την δεύτερη που εργαζόταν ως υπεύθυνη και τον υπεύθυνο πόρτας.
Για τον τελευταίο οι αστυνομικοί θεωρούν ότι εν γνώσει του γίνονταν οι συνευρέσεις και πως είδε από την εξωτερική κάμερα που καλύπτει τον δρόμο, την άφιξή τους στο κατάστημα. Το σύστημα καμερών λειτουργούσε δε στο κατάστημα άνευ αδείας της αρμόδιας αρχής. Από το δωμάτιο οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ένα ανοιγμένο προφυλακτικό το οποίο επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί κατά τη συνεύρεση.
Όπως διαπιστώθηκε στην πορεία, η “Μαρία” ήταν ανήλικη, 17 ετών, που είχε οικειοθελώς εγκαταλείψει την οικία της σε χωριό της Ρόδου. Λόγω της ανηλικότητας και της τροποποίησης του Νόμου περί εκδιδομένων προσώπων με το Ν. 3904/2010 από πλημμέλημα σε πταίσμα, αφέθηκε ελεύθερη αφού σχηματίστηκε σε βάρος της δικογραφία.
Από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο κατάστημα διαπιστώθηκε ότι εργαζόταν σε αυτό χωρίς να έχει άδεια εργασίας μια 22χρονη υπήκοος Ρουμανίας, κάτοικος Ιαλυσού.
Στο κατάστημα βρέθηκε στο ταμείο και κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 545 ευρώ.
Εξεταζόμενη από τους αστυνομικούς η ανήλικη υποστήριξε ότι εργάζόταν στο κατάστημα τους τελευταίους τρεις μήνες. Το μπαρ, όπως είπε, είναι ένα κατάστημα που προσφέρει κονσομανσιόν δηλαδή έρχεται ο πελάτης και παραγγέλλει το ποτό του. Οι κοπέλες τον πλησιάζουν και αυτός τις κερνάει ποτό. Το ποτό κοστίζει στον πελάτη 15 ευρώ από αυτά η ίδια παίρνει 10 ευρώ. Όταν οι πελάτες, όπως είπε, ήθελαν να συνευρεθούν ερωτικά μαζί της ενημέρωνε την δεύτερη κατηγορούμενη και πλήρωνε 100 ευρώ εκ των οποίων η ίδια ελάμβανε τα 50 ευρώ. Η 17χρονη υποστήριξε ότι υπήρχε μέρα που είχε συνευρεθεί ερωτικά έναντι αμοιβής με 6 άτομα και άλλοτε με τρεις. Υποστήριξε ακόμη ότι είχε ακούσει για το μαγαζί και ότι η ίδια ζήτησε εργασία νομίζοντας ότι αυτό που έκανε ήταν νόμιμο.
Όπως προέκυψε από τη δικαστική έρευνα τις ερωτικές συνευρέσεις της ανήλικης με τους πελάτες του καταστήματος τις κατέγραφε κατά κύριο λόγο η δεύτερη κατηγορουμένη, ενίοτε δε και ο τρίτος κατηγορούμενος. Από το χρηματικό δε ποσό των 100 ευρώ που κατέβαλλε ο πελάτης, το ποσό των πενήντα 50 ευρώ εισέπραττε ως αμοιβή η ανήλικη, ενώ το υπόλοιπο ποσό εισέπραττε ο ίδιος ο εργοδότης της, πρώτος κατηγορούμενος.
Σημειωτέον δε, ότι όπως προκύπτει από την ίδια την ανωμοτί κατάθεση της ανήλικης, εκείνη προσελήφθη από τον πρώτο κατηγορούμενο, γνωρίζοντας εξ αρχής ότι θα παρείχε υπηρεσίες κονσομασιόν σε πελάτες του καταστήματος και ότι θα εκδιδόταν έναντι συμφωνηθείσας χρηματικής αμοιβής.
Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε από έλεγχο των αστυνομικών, ο πρώτος κατηγορούμενος είχε τοποθετήσει εξωτερικά του καταστήματός του κάμερα η οποία απεικόνιζε το δρόμο έμπροσθεν του καταστήματος, ελέγχοντας την είσοδο αυτού, χωρίς να έχει εφοδιαστεί προς τούτο με άδεια της αρμόδιας Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Απολογούμενοι   και   οι   τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ισχυριζόμενοι ότι αφενός δεν εγνώριζαν  ότι  είναι  ανήλικη,  και αφετέρου  ότι ουδέποτε  προήγαγαν την ανήλικη στην πορνεία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου