Τοπικές Ειδήσεις

Δεν θα εκτελεστούν σήμερα οι πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού

Αναστάτωση αναμένεται να προκαλέσει, σήμερα Πέμπτη, η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Αερολιμενικών της ΥΠΑ στην οποία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στη Ρόδο. Από τις 8 σήμερα το πρωί έως και τις 8 αύριο το πρωί (Παρασκευή) δεν πρόκειται να δεχθεί το αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου καμία πτήση εσωτερικού ή εξωτερικού. Αντίστοιχα, στο συγκεκριμένο διάστημα δεν πρόκειται να απογειωθεί κανένα αεροσκάφος από το «Διαγόρας».
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, σε περίπτωση που οι αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες ενημερώθηκαν έγκαιρα για την απεργιακή κινητοποίηση, πρόλαβαν να τροποποιήσουν το προγραμματισμό τους και να αλλάξουν τις ώρες των πτήσεων από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη και μέχρι τις 8 το πρωί, θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Θα πραγματοποιηθούν επίσης κανονικά οι στρατιωτικές, νοσοκομειακές ή διπλωματικές πτήσεις, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.
Περίπου 40 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού αναμενόταν να δεχθεί σήμερα ο αερολιμένας της Ρόδου. Η τουριστική σεζόν εξελίσσεται κανονικά και η Πέμπτη είναι παραδοσιακά από τις μέρες με τη μεγαλύτερη κίνηση. Όσες από τις πτήσεις δεν πραγματοποιηθούν σήμερα, θα γίνουν την Παρασκευή. Μοιραία, θα αναστατωθεί η λειτουργία του αεροδρομίου, ενώ όλη αυτή η κατάσταση θα προκαλέσει ταλαιπωρία σε όσους ταξιδεύουν από και προς τη Ρόδο. Και οι κινητοποιήσεις θα έχουν συνέχεια. Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί τρίωρη στάση εργασίας από τις 13.30 έως τις 16.30. Ομοίως τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί τρίωρη στάση εργασίας από τις 7.30 έως τις 10.30.
Αφορμή το προωθούμενο από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών νέο νομοσχέδιο με τίτλο «Σύσταση, λειτουργία και αρμοδιότητες Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας και ρύθμιση ζητημάτων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας» και η μη καταβολή δεδουλευμένων στα μέλη του.
Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι το νομοσχέδιο δημιουργεί “μια υπεραρχή- “τέρας” (ΑΠΑ), δήθεν ανεξάρτητη”, αποκόπτει την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) από το Δημόσιο και αρνείται να υλοποιήσει τον ψηφισμένο νόμο 4146/2013.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Εργαζομένων Αεροναυτιλίας στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, Αντώνης Ελευθεριάδης, δηλώνει ότι η κινητοποίηση αποτελεί το ύστατο μέσο άσκησης πίεσης προς την κυβέρνηση, η οποία δεν εισάκουσε τις επισημάνσεις και τα αιτήματα των εργαζόμενων.
«Η συμμετοχή μας στην απεργιακή κινητοποίηση ήταν αναγκαία, επειδή πλέον με το νομοσχέδιο αυτό και τη σύσταση της ΑΠΑ αποκοπτόμαστε ουσιαστικά από το υπουργείο Μεταφορών. Μετατρέπει την ΥΠΑ σε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου χωρίς διαβούλευση και δημόσια συζήτηση… Από το νομοσχέδιο δεν διευκρινίζεται πώς θα λειτουργούμε, ποια δικαιώματα και υποχρεώσεις θα έχουμε, εάν υπάρχει διοικητικό συμβούλιο κ.ο.κ.… Πάει να ψηφιστεί κάτι χωρίς να μας έχει δώσει εικόνα πώς θα λειτουργήσει… Δεν μπορείς να αλλάζεις τα πάντα χωρίς να έχεις δει τα λάθη που περιλαμβάνει αυτό το νομοσχέδιο. Και έχουμε εντοπίσει πολλά… Διαλύουν την υπηρεσία όπως λειτουργούσε, αλλά δεν γνωρίζουν πως να φτιάξουν αυτό που πάνε να κάνουν… Πάει να δημιουργηθεί μία μαύρη τρύπα με αυτό το νομοσχέδιο…», δήλωσε ο κ. Ελευθεριάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου