Τοπικές Ειδήσεις

Πρόταση του Μ. Κόνσολα για να παραταθεί η προθεσμία αντικατάστασης Ε.Δ.Χ.-ΤΑΞΙ αυτοκινήτων, με επιβατηγά οχήματα έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων σε Δωδ/σα και Κυκλάδες

Με παρέμβασή του στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναδεικνύει ένα υπαρκτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ταξί.

Όπως είναι γνωστό, έχει τεθεί σε ισχύ, πιλοτικό πρόγραμμα αντικατάστασης Ε.Δ.Χ ΤΑΞΙ αυτοκινήτων σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες με επιβατηγά οχήματα από έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων, με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο πρόγραμμα, οι ιδιοκτήτες ταξί είχαν προθεσμία έξι (6) μήνες, προκειμένου να ταξινομήσουν και να θέσουν σε κυκλοφορία το αυτοκίνητο.

Ο κ. Κόνσολας, όμως, επισημαίνει ότι υπάρχουν προβλήματα για τα οποία δεν ευθύνονται οι ιδιοκτήτες ταξί, όπως:

– η καθυστέρηση στην παράδοση καινούργιων οχημάτων από τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων.

– οι δυσκολίες που υπάρχουν στην εύρεση μεταχειρισμένων οχημάτων.

Για αυτούς τους λόγους, ο Μάνος Κόνσολας προτείνει να προχωρήσει το Υπουργείο Μεταφορών, στην έκδοση εγκυκλίου με την οποία θα παρατείνεται η προθεσμία αντικατάστασης Ε.Δ.Χ ΤΑΞΙ αυτοκινήτων σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες με επιβατηγά οχήματα από έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων.

Μάλιστα, επισημαίνει ότι αυτό έχει ξανασυμβεί όπως στην περίπτωση της αντικατάστασης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ λόγω συμπλήρωσης ορίου ηλικίας.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της πρότασης του κ. Κόνσολα προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

 

ΘΕΜΑ: «Παράταση της προθεσμίας αντικατάστασης Ε.Δ.Χ.-ΤΑΞΙ αυτοκινήτων, με επιβατηγά οχήματα έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες»

 

Κύριε Υπουργέ,

Όπως όλοι γνωρίζουν, βρίσκεται σε εξέλιξη το πιλοτικό πρόγραμμα αντικατάστασης Ε.Δ.Χ ΤΑΞΙ αυτοκινήτων σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες με επιβατηγά οχήματα από έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων, με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Δυνητικοί δικαιούχοι είναι οι ιδιοκτήτες Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων που έχουν έδρα σε διοικητική μονάδα που ανήκει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ η επιλογή γίνεται μέσα από ηλεκτρονική κλήρωση.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση οι ιδιοκτήτες ταξί είχαν προθεσμία έξι (6) μήνες προκειμένου να ταξινομήσουν και να θέσουν σε κυκλοφορία το αυτοκίνητο.

Αυτή τη στιγμή, όμως, έχουν ανακύψει αντικειμενικά προβλήματα που επιβάλλουν να παραταθεί το συγκεκριμένο χρονικό όριο.

Τα προβλήματα είναι υπαρκτά και συνδέονται:

α) με την καθυστέρηση στην παράδοση καινούργιων οχημάτων από τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων.

β) με τις δυσκολίες στην εύρεση μεταχειρισμένων οχημάτων.

Είναι σαφές ότι για τα προβλήματα αυτά δεν ευθύνονται οι ιδιοκτήτες ταξί και θα πρέπει να δοθεί χρονική παράταση στην προθεσμία, γιατί διαφορετικά οι αποφάσεις αντικατάστασης των οχημάτων δεν θα ισχύουν αφού θα έχουν λήξει.

Η πρόταση αυτή δεν αποτελεί υβριδική λύση, αφού, σε μια ανάλογη περίπτωση που υπήρξε πρόβλημα αντικατάστασης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ λόγω συμπλήρωσης ορίου ηλικίας, το Υπουργείο Μεταφορών έδωσε ανάλογη λύση, εκδίδοντας σχετικές εγκυκλίους.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Προτίθεται να προχωρήσει στην έκδοση εγκυκλίου με την οποία θα παρατείνεται η προθεσμία αντικατάστασης Ε.Δ.Χ ΤΑΞΙ αυτοκινήτων σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες με επιβατηγά οχήματα από έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου