Τοπικές Ειδήσεις

Takvim: «Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος, Κως και Ρόδος, τα 5 στρατηγικά νησιά που έχει εξοπλίσει η Ελλάδα»

Με τίτλο «Αυτά είναι πέντε στρατηγικά νησιά που έχει εξοπλίσει η Ελλάδα» η τουρκική εφημερίδα Takvim, επαναλαμβάνει τους πάγιους ισχυρισμούς της Άγκυρας για στρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών του Αιγαίου, παρουσιάζοντας και πληροφορίες για τις στρατιωτικές δυνάμεις

Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως η Ελλάδα παραβίασε τις Συνθήκες Ειρήνης της Λωζάνης (1923) και των Παρισίων (1947), μετατρέποντας 18 από τα 23 νησιά σε στρατιωτικές βάσεις, που σήμερα αποτελούν … «απειλή» για την Τουρκία. «Έχοντας αναπτύξει χιλιάδες στρατιώτες στα νησιά, η Αθήνα τοποθέτησε αντιαεροπορικά, άρματα μάχης, πυροβόλα και συστήματα αεροπορικής άμυνας» αναφέρει η Takvim, παρουσιάζοντας στη συνέχεια αμφιλεγόμενα αριθμητικά στοιχεία για τις ελληνικές δυνάμεις που όπως υποστηρίζει υπάρχουν σήμερα στα νησιά Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος, Κως και Ρόδο, ενώ αναφέρονται και πληροφορίες για την κατάσταση σε μικρότερα νησιά.

takvim1

Η εφημερίδα αναφέρει πως λόγω της κατάστασης η Τουρκία προτίθεται ν’ αυξήσει την παρουσία της στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, δημιουργώντας ναυτική και αεροπορική βάση, ενώ κάνει αναφορά και στα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες της περιβόητης λίστας EGAYDAAK, που η Τουρκία αμφισβητεί ευθέως την ελληνική κυριαρχία τους. «Τονίζεται πως υπάρχουν 152 νησιά και νησίδες στο Αιγαίο, των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταφερθεί στην Ελλάδα, και αυτά πρέπει να εγγραφούν στον ΟΗΕ» γράφει συγκεκριμένα.

Πηγή: protothema.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου