Ο πρωθυπουργός απαντούσε επί 3.5 ώρες  σε ερωτήσεις, την περασμένη Κυριακή στην ΔΕΘ. Και καλώς, γιατί είναι προς το συμφέρον της ενημέρωσης των πολιτών. Αρκεί,  να παίζεται τίμια  το παιχνίδι χωρίς διακρίσεις, μικροπολιτικά παιχνίδια εξουσίας ή στημένες ερωτήσεις. Εκ των αποτελεσμάτων το παιχνίδι δεν παίχτηκε τίμια. Απ’ ότι μάθαμε όσοι δεν είχαμε την υπομονή να παρακολουθήσουμε μέχρι τέλους την συνέντευξη δεν δόθηκε ο λόγος σε αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ («Βήμα», «Πρώτο Θέμα», «Ριζοσπάστης» )  καθώς και σε ειδησεογραφικά sites μεγάλης επισκεψιμότητας ( «tvxs» για παράδειγμα που δεν το λες και αντιπολιτευόμενο) ή σε κάποια δόθηκε ο λόγος προς το τέλος της συνέντευξης όταν οι τηλεθεατές είχαν εγκαταλείψει. Αριστα και καλώς δόθηκε σε πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης ο λόγος. Αλλά πραγματικά βγάζει μάτι να αποκλείεις δύο ιστορικές εφημερίδες όπως το «ΒΗΜΑ» και ο «Ριζοσπάστης» γιατί σε αντιπολιτεύονται. Ας το προσέξει αυτό ο κ. Μητσοτάκης την ερχόμενη Κυριακή κάνοντας την διαφορά, αποφεύγοντας τους αποκλεισμούς και τις στημένες ερωτήσεις, εάν θέλει να έχει ενδιαφέρον αυτή η συνομιλία..

Υ..Γ.1.  Καθόλου δεν συμφωνώ με πολλούς οι οποίου θέλοντας να κάνουν κριτική -και να αντιπολιτευθούν- τον αποκλεισμό κάποιων μεγάλων και παραδοσιακών ΜΜΕ χλευάζουν τοπικά ΜΜΕ, δίνοντας χαρακτηρισμούς όπως «υποβλήθηκαν ερωτήσεις από το κάθε ikoutsimaria.gr» ή « το κάθε katoraxoula.gr). Ο τοπικός τύπος και θέση πρέπει να έχει και λόγο, για όλους όσους κόπτονται για την Περιφέρεια και τα προβλήματά της, γιατί είναι ο μόνος που τα γνωρίζει καλά και από πρώτο χέρι.

Υ.Γ. Θεωρώ πως δεν θα κάναμε αυτή την συζήτηση εάν δεν είχαμε «αντιπολιτευόμενο» ή μη τύπο Ας μου επιτραπεί να μην δέχομαι τον όρο έχοντας στο μυαλό μου ότι ο τύπος πρέπει να στέκεται απέναντι να κάνει κριτική, να ελέγχει, να μεταφέρει τεκμηριωμένη είδηση. Δεν στέκεται δίπλα, δεν συγχρωτίζεται, δεν μπορεί να λογίζεται ως «κυβερνητικός» ούτε ως «αντιπολιτευόμενος».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ