Το 3ο Φεστιβάλ Γεύσεων & Παράδοσης Ρόδου 2015 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στην κεντρική πλατεία των Πευκών, στον προαύλιο χώρο του Αγίου Νεκταρίου. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την ΚΟΙΝΣΕΠ mypefkos.
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Γεύσεων & Παράδοσης αποτελεί μια μοναδική εκδήλωση με κύριο σκοπό την ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης του τόπου μας και την προβολή της Ροδίτικης κουλτούρας, μέσα από τα ήθη και έθιμα μας που πολλά από αυτά έχουν μείνει αναλλοίωτα στο χρόνο, δίνοντας το στίγμα της λαϊκής μας παράδοσης.
Στην ειδική έκθεση που θα παρουσιαστεί στον προαύλιο χώρο του Αγίου Νεκταρίου, θα συμμετέχουν οι τοπικοί παραγωγοί και εταιρίες: Πισσάκας Δημήτρης, Τατάκης Νίκος, Μακρής Μιχάλης, Μιχάλης Δραμουντάνης, Παπαθεοδώρου Στέργος, Γιάννης Βοσκός, Αναστόπουλος Τάσος, Κούκουρας Μιχάλης, προβάλλοντας τοπικά προϊόντα σε μια προσπάθεια ο κόσμος να στηρίξει τους ντόπιους παραγωγούς και τα προϊόντα τους αλλά και να τα γνωρίσει με διαδραστικό τρόπο. Ο κόσμος που θα επισκεφτεί το Γαστρονομικό Φεστιβάλ θα έχει την ευκαιρία να ζήσει την εμπειρία κατασκευής κρασιού με τον παραδοσιακό τρόπο αλλά να γνωρίσει και νοστιμιές της υπόλοιπης Ελλάδας από παραγωγούς που θα συμμετέχουν στην έκθεση. Επίσης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λίνδου, θα προσφέρει παραδοσιακούς Λινδιακούς Ντολμάδες και ρεβιθόρυζο, ο σύλλογος Γυναικών Λίνδου θα προσφέρει παραδοσιακούς λουκουμάδες και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θα προσφέρει κεφτεδάκια και πιταρούδια Λίνδου ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαέρμων καλτσούνια, ξεροτήγανα και χούμους.
Θέλοντας να τιμήσουμε τον Άγιο Ευστάθιο προστάτη των ταξιδιωτών και στα πλαίσια της φιλοξενίας και της γνωριμίας των επισκεπτών με τα ήθη και τα έθιμα μας, οι επισκέπτες του τόπου μας γίνονται συμμέτοχοι σε όλες τις δράσεις μας. Έτσι λοιπόν, οι εκδηλώσεις μας θα ξεκινήσουν με ένα πολύ πρωτότυπο τρόπο πραγματοποιώντας την λειτουργία στο ναό του Αγίου Νεκταρίου σε 4 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Γερμανικά).
Με μεγάλη χαρά και τιμή θα φιλοξενήσουμε στις εκδηλώσεις μας τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Ποζάρ με 25μελές συγκρότημα, όπου θα προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα με χάλκινα όργανα και με παραδοσιακούς χορούς από τη Μακεδονία και τη Θράκη. Θα συμμετέχουν επίσης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λίνδου, ο Μανώλης Ζερβός με το συγκρότημα του και ο Σύλλογος Αγγλίδων που μένουν στην Λίνδο όπου θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο παραδοσιακό πρόγραμμα.
Στον χώρο των εκδηλώσεων οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφτούν και την Boutique Mypefkos με σουβενίρ αλλά και μεγάλη ποικιλία διαφόρων αντικειμένων, προς ενίσχυση της προσπάθειας της ΚΟΙΝΣΕΠ, ενώ θα μπορούν να λάβουν μέρος στη μεγάλη κλήρωση της λαχειαγοράς με δώρα ύψους πάνω από 7000 ευρώ.

3ο Φεστιβάλ Γεύσεων & Παράδοσης Ρόδου
Ημερομηνία: Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 20:00
Χώρος: Κεντρική Πλατεία Πευκών

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ