Αθλητικά

Πιστοποιήθηκε από τον ΣΕΓΑΣ ο Μαραθώνιος Ρόδου- Οριστικοποιήθηκε η διαδρομή

Μετά τον έλεγχο και την μέτρηση που πραγματοποίησε το εξειδικευμένο κλιμάκιο του ΣΕΓΑΣ που επισκέφτηκε την Ρόδο, οριστικοποιήθηκε η διαδρομή του Αγώνα και ο Μαραθώνιος της Ρόδου έχει πλέον και την επίσημη έγκριση της ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ.

Η έγκριση αυτή διασφαλίζει την εγκυρότητα και την διεθνή αναγνώριση του αγώνα καθώς και των επιδόσεων των αθλητών που επιτυγχάνονται σε αυτόν.

Έτσι όλοι οι αγώνες (10K, Ημιμαραθώνιος, και Μαραθώνιος) θα διεξαχθούν κατά μήκος της δυτικής ακτής της Ρόδου, σε μια ήπια παραθαλάσσια διαδρομή χωρίς μεγάλες ανηφόρες και ανισόπεδα κομμάτια.

Όλοι οι αγώνες θα τελειώσουν στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, σε μια εορταστική ατμόσφαιρα. Ο νέος σχεδιασμός των διαδρομών θα επιτρέψει στους δρομείς να έχουν την βέλτιστη δυνατή πορεία σε συνδυασμό με την απόλαυση του απέραντου γαλάζιου του Αιγαίου και των τοπίων της Ρόδου.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ των 42,195 χμ. είναι: Αφετηρία: επαρχιακή οδός Μανδρικό -Εμπωνας 1 χλμ μετά το Μανδρικό προς Εμπωνα (θερμοκήπια-πλάτωμα), Μανδρικό, Αρχαία Κάμιρο, Καλαβάρδα, Φάνες, Σορωνή, ΔΕΗ, διασταύρωση Θολός, Ντορέτα, διασταύρωση προς Πεταλούδες, Παραδείσι, Κουφάς, Γέφυρα Κρεμαστής (από κάτω), Κρεμαστή, Λεωφόρος Ιαλυσού, Ιαλυσός, Ιξία, Κρητικά, Κάτω Πέτρες (από κάτω), Ακτή Κανάρη, Γεωργίου Παπανικολάου, Καζίνο, Εθνικό θέατρο, Πλατεία Ελευθερίας, τερματισμός ΑΚΤΑΙΟΝ.

Η διαδρομή των 21χιλ. ξεκινάει λίγο πριν το ξενοδοχείο Alex Beach και συνεχίζει όπως η παραπάνω.

Η διαδρομή των 10 χιλ. ξεκινάει έξω από το ξενοδοχείο Filerimos και συνεχίζει όπως η παραπάνω.

* Ο αγώνας κινείται σύμφωνα με το ρεύμα κυκλοφορίας (δεξιά) εκτός από το κομμάτι Κάτω Πέτρες που μπαίνει αντίθετα. Η διαδρομή πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα σε 6 ώρες ώστε να καταχωρηθεί επισήμως ο τερματισμός του δρομέα. H χρονομέτρηση του αγώνα ανατέθηκε σε εξειδικευμένη εταιρεία και οι δρομείς θα φέρουν το απαραίτητο microchip για την επίσημη καταγραφή του ατομικού τους χρόνου.

* Κάθε 2,5 χιλιόμετρα θα υπάρχει σταθμός βοηθείας και θα παρέχονται νερά, ενώ κάθε 5 χιλιόμετρα θα παρέχονται ενεργειακά ποτά και φρούτα.

* Ο τερματισμός της διαδρομής θα γίνει μπροστά από το ΑΚΤΑΙΟΝ σε εορταστική ατμόσφαιρα με djs , και καλλιτεχνικά δρώμενα, που θα επιμεληθεί ο ΔΟΠΑΡ.

* Όλοι οι δρομείς μια ημέρα πριν τον αγώνα θα παραλάβουν από το Γραφείο Πληροφοριών του Δήμου Ρόδου, την επίσημη μπλούζα, τον αριθμό συμμετοχής τους και την τσάντα του Μαραθωνίου.

* Οι εγγραφές στους αγώνες του Μαραθωνίου, του ημι-μαραθώνιου και των 10 χιλιομετρων , γίνονται ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα του αγώνα. Δίνεται επίσης η δυνατότητα σε όσους αθλητές το επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή και μέσω του ταξιδιωτικού πρακτορείου Contours στην Ρόδο, τηλ. 22410 36001

Επίσης ομάδα Δημοσιογράφων από τα Πανελληνίας εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια και αθλητικά portal θα βρίσκονται στην Ρόδο 11&12 Οκτωβρίου για καλύψουν τον αγώνα και να στείλουν τις ανταποκρίσεις τους σε αθλητικές εκπομπές.

Σχεδιάζεται επίσης αγώνας 5 χιλιόμετρων, χωρίς χρονομέτρηση, πάνω στην ίδια διαδρομή και με κατάληξη επίσης στο ΑΚΤΑΙΟ, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους Ρόδιους ερασιτέχνες αθλητές, ομάδες και αθλητικά σωματεία να συμμετάσχουν και να στηρίξουν το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός για την Ρόδο.

Αρχές Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η Συνέντευξη Τύπου με την συμμετοχή εκπροσώπων όλων των φορέων που στηρίζουν την διοργάνωση για την τελική παρουσίαση του Μαραθωνίου και των χορηγών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου