Ειδήσεις

Επιμορφωτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (ΕΣΠΑ, 2007-2013) διοργανώνει πρόγραμμα επιμόρφωσης με θέμα “ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΣ ΕΓΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΚΥΚΛΟΣ 2014: Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ -ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ”
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στα νησιά Λέσβο, Σάμο, Χίο, Ρόδο, Σύρο και Λήμνο από 22 έως 26 Σεπτεμβρίου 2014.
Το σεμινάριο είναι ανοιχτό στο ευρύ κοινό και δεν απαιτεί προγενέστερες κινηματογραφικές γνώσεις. Με την παρακολούθηση και των 40 ωρών δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης. Πληροφορίες, ωρολόγιο πρόγραμμα και αίτηση συμμετοχής, θα βρείτε στους συνδέσμους:
Για τη Ρόδο: http://action4learning.aegean.gr/program_details.asp?id=162 Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Προγράμματα Διαρκούς Επιμόρφωσης action4learning.aegean.gr Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Προγράμματα Διαρκούς Επιμόρφωσης action4learning.aegean.gr

ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΣ ΕΓΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΚΥΚΛΟΣ 2014: Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ-ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ
Περιγραφή
Στόχος του παρόντος Κύκλου Οπτικοακουστικού Eγγραμματισμού που αποτελείται από εκδηλώσεις (σεμινάρια με διαλέξεις και συζητήσεις από καθηγητές Πανεπιστημίου και καλλιτέχνες κινηματογραφιστές) και ανοιχτά στο ευρύ κοινό των τοπικών κοινωνιών και των έξι νησιών που εδρεύει τον Πανεπιστήμιο, είναι να μυήσει με ευχάριστο τρόπο το κοινό των τοπικών κοινωνιών στην οπτικοακουστική γλώσσα και επικοινωνία. Ο κύκλος του 2014 έρχεται σε συνέχεια αυτού του 2013 όπου το αντικείμενο ήταν η θεωρητική κατάρτιση στο οπτικοακουστικό είδος του ντοκιμαντέρ. Ο φετινός κύκλος έχει θέμα την «Κριτική ταινιών-θεωρία και πρακτική» και φιλοδοξεί να περιγράψει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο θεατής να «διαβάσει», αντιληφθεί και κριτικάρει μια ταινία. Οι διαλέξεις και τα εργαστήρια έχουν θέμα τη σχέση θεωρίας και κριτικής κινηματογράφου, την ιστορική εξέλιξη των ταινιών, ντοκιμαντέρ και μυθοπλαστικών ταινιών και την αναλυτική προσέγγιση βασικών μεθόδων κριτικής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου