Τοπικές Ειδήσεις

Ανεστάλη η σφράγιση πιτσαρίας για παράβαση μέτρων αποτροπής εξάπλωσης του κορωνοϊού

Mε προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου ανεστάλη χθες η σφράγιση πιτσαρίας στην οδό Ορφανίδου για 3 μέρες και διοικητικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ, που της επιβλήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε μετά τα μεσάνυχτα παρά την σαφή απαγόρευση των νέων μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης και διασποράς της Covid19 στη χώρα.
Η επιχείρηση άσκησε ανακοπή και αναστολή δια του πληρεξουσίου δικηγόρου της κ. Δήμου Μουτάφη.
Την Πέμπτη 13 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 52.203 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι 9 παραβάσεις για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας.
Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 27 σχετικές παραβάσεις.
Εχουν διαπιστωθεί εξάλλου 369 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), εκ των οποίων 8 στο Νότιο Αιγαίο.
Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 4.915 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 4.908 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 7 των 300 ευρώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • ΙΩΑΝΝΗΣ+ΠΑΡΙΑΝΟΣ    15.08.2020 09:11

    Καλό θά ήταν ό Νόμος νά τηρήται απ’ΟΛΟΥΣ εγκαίρως κι’ένσυνειδήτως, ούτως ώστε νά μή γίνεται επίκλησις δυσμενών επιπτώσεων έκ τών υστέρων.

Σχολιασμός άρθρου