Τοπικές Ειδήσεις

Πρώτα τη Ρόδο θα επισκεφθεί η τουριστική ηγεσία της χώρας

Τα Δωδεκάνησα, θα είναι η πρώτη περιοχή την οποία θα επισκεφθούν ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός συμπατριώτης μας και βουλευτής της Ν.Δ., κ. Μάνος Κόνσολας, μετά την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.  Σύμφωνα με πληροφορίες της «δ» η ηγεσία του νευραλγικού υπουργείου που ασχολείται με τον βασικό πυλώνα οικονομίας και ανάπτυξης της χώρας μας και κινητήριο μοχλό της περιοχής μας, τον Τουρισμό, σχεδιάζει τις προτεραιότητες για την χάραξη της τουριστικής πολιτικής της Ελλάδας, για τα επόμενα δέκα χρόνια.
Ενδιαφέρον αποτελεί και το γεγονός πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αποφασισμένη να προωθήσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αφορά τους Δασικούς Χάρτες.
«Στο πλαίσιο του σχεδιασμού για το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης στον Τουρισμό για τα επόμενα δέκα χρόνια, ιδιαίτερη θέση έχει ο νησιωτικός χώρος. Διότι, τα νησιά είναι διεθνείς προορισμοί –άρα θα πρέπει να είναι πιο ελκυστικά σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας, να έχουν την δυνατότητα οι επισκέπτες μας να τα επιλέξουν χωρίς να υπάρχουν επιβαρύνσεις και να έχει πολλαπλές επιλογές. Επιπροσθέτως, βασική προτεραιότητά μας στο υπουργείο αποτελεί ο χωροταξικός σχεδιασμός, η διαχείριση περιβαλλοντικών ζητημάτων (υδάτινοι πόροι, στερεά απόβλητα, απορρίμματα κ.λπ.) και βεβαίως, η τουριστική εκπαίδευση. Επίσης, μας ενδιαφέρει να υπάρχει στα νησιά τουρισμός εμπειρίας» δήλωσε στην ‘δημοκρατική’, ο υφυπουργός Τουρισμού, κ. Κόνσολας.
ΟΙ ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ
Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να επαναφέρει προς συζήτηση και να προωθήσει λύση για το μείζον ζήτημα που απασχολεί όλη την χώρα και ειδικά τις νησιωτικές περιοχές, και αφορά τους Δασικούς Χάρτες:
«Το ζήτημα με τους Δασικούς Χάρτες, απασχολεί όλη την Ελλάδα. Ιδιαίτερα τα νησιά μας και μάλιστα περιπτώσεις όπως η Σύμη, η Πάτμος κ.λπ. Εκεί το υπουργείο Περιβάλλοντος με τα συναρμόδια υπουργεία, ξεκινούν άμεσα τον διάλογο για να προωθηθούν λύσεις. Χρήσεις γης, χωροταξικό, περιβάλλον, δασικοί χάρτες είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης αυτής και είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί λύση», υπογράμμισε ο κ. Κόνσολας.
Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Κληθείς να σχολιάσει την φετινή πτώση στην τουριστική κίνηση, δήλωσε:
«Ηταν αναμενόμενο από την στιγμή που η μέχρι σήμερα στάση του υπουργείου Τουρισμού, ήταν να καταμετρά μόνο… αφίξεις.
Εμείς δεν στεκόμαστε σε αυτό. Πρέπει να δούμε και τα έσοδα, α) την κατά κεφαλήν δαπάνη ανά επισκέπτη και β) τα έσοδα συνολικά από τον τουρισμό -ως βασικά κριτήρια. Από εδώ κι έπειτα, μας ενδιαφέρει να διατηρήσουμε τα ποσοστά σε επισκέπτες που έχει καταγράψει ο ελληνικός τουρισμός στα τελευταία χρόνια αλλά και να αυξήσουμε τα έσοδα. Αυτό θα γίνει μόνον εάν κάνουμε ‘στροφή’ στην ποιότητα. Και για να γίνει αυτό, απαιτείται μια σειρά μέτρων όπως η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με την κρουαζιέρα αλλά και με βασικό γνώμονα την αλλαγή στους οικονομικούς συντελεστές και στην φορολογία».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου