ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Power Pass: Σήμερα η πληρωμή σε 1,9 εκατ. δικαιούχους, εγκρίθηκαν 2.530.597 αιτήσεις- Τι ισχύει για τον Ιούνιο

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΔΕΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Στα 300 εκατ. ευρώ από 260 εκατ. ευρώ θα ανέλθει το συνο­λικό ποσό που θα μοι­ρα­στούν οι δικαιού­χοι του Power Pass καθώς θα επι­δο­τη­θούν και για την επι­βά­ρυνση που υπέ­στη­σαν από τη ρήτρα ανα­προ­σαρ­μο­γής τον Ιούνιο. Από σήμερα ξεκινά η κατα­βολή των ποσών στους δικαιού­χους ενώ με την επέ­κταση του μέτρου και για το μήνα Ιούνιο, είναι πιθανό να εισπρά­ξουν ένα επι­πλέον ποσό στα τέλη του καλο­και­ριού ή στις αρχές του Φθι­νο­πώ­ρου, με βάση τους λογα­ρια­σμούς που εκδό­θη­καν τον Ιούνιο.

Οι αιτή­σεις που υπο­βλή­θη­καν στη σχετική πλατ­φόρμα ανέρ­χο­νται σε 3 εκατ. σε σύνολο 4 εκατ. παροχών κύριας κατοι­κίας, που αντι­στοι­χούν σε 2,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα. Μετά την επε­ξερ­γα­σία των δεδο­μέ­νων δια­πι­στώ­θηκε ότι το κόστος που επω­μί­στη­καν τα νοι­κο­κυ­ριά για την κύρια και την φοι­τη­τική κατοι­κία τους ανέρ­χε­ται σε 430 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων επι­στρέ­φε­ται το 60% αυτών, δηλαδή τα 260 εκατ. ευρώ.

Πιο ανα­λυ­τικά:

* αίτηση για επι­δό­τηση κατέ­θε­σαν 2.952.778 φυσικά πρόσωπα/ΑΦΜ

* απορ­ρί­φθη­καν 422.181 αιτή­σεις, κυρίως λόγω χαμηλής επι­βά­ρυν­σης από τη ρήτρα (λιγό­τερο από 30 ευρώ) ή υψηλού εισο­δή­μα­τος, καθώς επίσης και αν έκανε άλλο μέλος του νοι­κο­κυ­ριού ίδια αίτηση ή δεν αφο­ρούσε σε δηλω­μένη ως κύρια κατοι­κία

* εγκρί­θη­καν αιτή­σεις σε 2.530.597 φυσικά πρόσωπα, για λογα­ρια­σμούς που εκδό­θη­καν από το Δεκέμ­βριο του 2021 μέχρι και τον Μάιο του 2022.

Ωστόσο δεν απο­κλεί­ε­ται ο αριθμός αυτός να αλλάξει καθώς θα επι­δο­τη­θούν και για τους λογα­ρια­σμούς του Ιουνίου. Για την όποια επι­πλέον επι­δό­τηση είναι να λάβουν οι δικαιού­χοι δεν θα χρεια­στεί να κάνουν νέα αίτηση καθώς αφορά πελάτες :

· εταιριών-παρόχων ρεύ­μα­τος, που εκδί­δουν λογα­ρια­σμούς ανά εξάμηνο

· όλων των εται­ρειών οι οποίοι είχαν εξαι­ρε­τικά χαμηλές επι­βα­ρύν­σεις λόγω ρήτρας ανα­προ­σαρ­μο­γής (κάτω και από 5 ευρώ το μήνα) αλλά επειδή θα προ­στε­θεί και ο Ιούνιος ίσως να υπερ­βούν συνο­λικά τα 30 ευρώ στο 7μηνο κι άρα να λάβουν το ποσό αυτό.

Από τα 2,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα, σήμερα ανα­μέ­νε­ται να δουν τα χρήματα στους τρα­πε­ζι­κούς λογα­ρια­σμούς που έχουν δηλώσει περίπου 1,9 εκατ. με το συνο­λικό ποσό που θα κατα­βλη­θεί να ανέρ­χε­ται σε περίπου 230 εκατ. ευρώ.

Για τα υπό­λοιπα φυσικά πρόσωπα συνε­χί­ζε­ται ο έλεγχος των στοι­χείων και όσα εξ’ αυτών είναι δικαιού­χοι ανα­μέ­νε­ται να πλη­ρω­θούν την ερχό­μενη εβδο­μάδα, μετά την έκδοση των σχε­τι­κών ενη­με­ρω­τι­κών εκκα­θα­ρι­στι­κών. Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι απα­ραί­τητη προ­ϋ­πό­θεση για τη λήψη της ενί­σχυ­σης είναι η συνο­λική αύξηση των λογα­ρια­σμών ρεύ­μα­τος που έχουν εκδοθεί εντός της χρο­νι­κής περιό­δου ανα­φο­ράς να υπερ­βαί­νει τα 30 ευρώ.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.