Τοπικές Ειδήσεις

Σε φάση δυναμικής επανεκκίνησης η τουριστική προβολή της Ρόδου από τον ΠPOTOYP

Η τουριστική προβολή της Ρόδου έχει εισέλθει σε μια φάση δυναμικής επανεκκίνησης, με τον ΠΡΟΤΟΥΡ να εισάγει τεχνολογία αιχμής, υιοθετώντας τις πλέον σύγχρονες μεθόδους προώθησης. Έμφαση δίνεται στην ανάδειξη του μεγάλου φάσματος τουριστικών εμπειριών που προσφέρει ο προορισμός, ακόμη και στο πιο μικρό χωριό.
Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται ψηφιακά επικοινωνιακά εργαλεία με βασικό «όπλο» στην φαρέτρα του ΠΡΟΤΟΥΡ το νέο σάιτ, στο οποίο θα περιλαμβάνει πλήρες πληροφοριακό υλικό για όλο το νησί σχετικά με τις δραστηριότητες, τη γαστρονομία, τον πολιτισμό, εμπορικά καταστήματα, καταλύματα κ.ο.κ σε όλο το νησί. Πέραν του σάιτ, ένα ειδικό application καθώς επίσης η επίσημη σελίδα του ΠΡΟΤΟΥΡ “Rhodes Welcome” σε Facebook και Instagram η οποία άνοιξε πριν από ενάμιση μήνα και ήδη απαριθμεί πάνω από 5000 ακόλουθους, παρέχουν στους επισκέπτες του νησιού όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται. Ήδη, η σελίδα δέχεται πολλά ερωτήματα και απορίες από επισκέπτες του νησιού που απαντώνται άμεσα!
Εχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο όλα τα μέσα, ώστε να αποτελούν εν τέλει ένα συλλογικό ψηφιακό μέσο που θα συμβάλει στην πλούσια διασύνδεση και διάχυση του περιεχομένου!
Η ψηφιακή τεχνολογία ανοίγει νέους δρόμους προβολής και προώθησής τους και ο ΠΡΟΤΟΥΡ κάνει τη δική του «τεχνολογική επανάσταση», αποδεικνύοντας (μετά από μία παρατεταμένη περίοδο… αγρανάπαυσης) ότι η πρωτοπορία εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα του οργανισμού.
Μία ακόμη από τις καινοτόμες πρωτοβουλίες, είναι η υιοθέτηση της τεχνολογίας NFC (Νear Field Communication) που εφαρμόζεται κυρίως πάνω στα smartphone και επιτρέπει στο κινητό να έχει ασύρματη επικοινωνία με άλλες συσκευές ή εξαρτήματα σε πολύ μικρή απόσταση. Η τεχνολογία αυτή, έχει ενταχθεί σε cartes postales που θα διανέμονται στους επισκέπτες μέσω των γραφείων πληροφοριών του δήμου Ρόδου. Το ενδιαφέρον στοιχείο εδώ είναι ότι, η κλασική carte postale «παντρεύεται» με τη νέα τεχνολογία για να καλύψει τις σύγχρονες επικοινωνιακές-προωθητικές ανάγκες του προορισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα ανανεώνεται συνεχώς το υλικό στο οποίο θα παραπέμπει η carte postale με τη βοήθεια της τεχνολογίας NFC, ώστε ο τουρίστας να έχει πάντα up to date πληροφόρηση, ακόμη και αρκετό καιρό μετά το ταξίδι του στη Ρόδο! Με τον τρόπο αυτό, θα επιτυγχάνεται αν μη τι άλλο και η διατήρηση της επαφής με τον επισκέπτη.
Σημειώνεται επίσης ότι πέραν της τεχνολογίας NFC, υπάρχει στην κάρτα και κωδικός QR που θα μπορεί να σκανάρει κανείς ώστε να έχει πρόσβαση σε πληροφοριακό υλικό!
Ο ΠΡΟΤΟΥΡ καλεί όλες τις επαγγελματικές ομάδες και όλους όσοι δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού να επικοινωνήσουν με τον οργανισμό, ώστε να παρουσιαστούν στο νέο σάιτ για τη δική τους δωρεάν προβολή και να συμβάλουν στο να εμπλουτισθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό το περιεχόμενό του.
Και βέβαια για όλους όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, ή απλά προτιμούν τους κλασικούς-παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας, υπάρχουν τα γραφεία πληροφοριών του δήμου Ρόδου στο αεροδρόμιο, στο λιμάνι, στο Μανδράκι, στη Μεσαιωνική Πόλη, στη Λίνδο που έχουν στελεχωθεί με προσωπικό του ΠΡΟΤΟΥΡ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου