Αθλητικά

Ίσως το δυσκολότερο καλοκαίρι για όλους στη διαιτησία

Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα διοργανωθούν, πάντα με την προϋπόθεση πως θα το επιτρέψουν οι συνθήκες, οι πρώτες επιμορφωτικές συγκεντρώσεις των Δωδεκανήσιων διαιτητών ποδοσφαίρου, οι οποίοι θα κληθούν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επανέλθουν στη δράση, μετά από αμέτρητους μήνες απραξίας.
Τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΔ (Κώστας Ζαννετίδης, Βαγγέλης Κατσιδώνης, Μπάμπης Λάμπρου), θέλουν να εμφανίζονται αισιόδοξοι, δεν παύουν ωστόσο να διατηρούν τους προβληματισμούς τους, δεδομένου πως από πέρσι το φθινόπωρο, οι εν ενεργεία διαιτητές ήταν απόλυτα ανενεργοί, χωρίς να έχουν καν τη δυνατότητα να παρακολουθούν, σε τακτική βάση, επιμορφωτικά σεμινάρια, τα οποία θα τους βοηθούσαν να παραμείνουν σε επαφή με το αντικείμενο.
Το πώς θα εμφανιστούν οι διαιτητές στα γήπεδα παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό.
Οι παράγοντες της Ε.Δ. θα διοργανώσουν, νωρίς τον Σεπτέμβριο, σεμινάριο και θα διενεργήσουν τα απαραίτητα τεστ φυσικής κατάστασης (οι αξιολογημένοι προετοιμάζονται ήδη για το κεντρικό σεμινάριο της ΚΕΔ/ΕΠΟ τον Αύγουστο), ενώ στο ίδιο διάστημα ελπίζουν να τους δοθεί η δυνατότητα να κλείσουν τον κύκλο των μαθημάτων της σχολής διαιτησίας, η οποία δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί.
Ο εκπαιδευτής Κώστας Ζαννετίδης θα επικοινωνήσει, μέσα στο επόμενο διάστημα, και με τους δεκαοκτώ υποψήφιους νέους διαιτητές, με την προσδοκία να τους βρει το ίδιο πρόθυμους όπως τους άφησε, ώστε να διασφαλίσει τη συμμετοχή του στις εξετάσεις και στη συνέχεια, την ένταξή τους στη δύναμη των εν ενεργεία διαιτητών.
Το ίδιο θα πράξει με όλους τους υπόλοιπους ήδη «μάχιμους», δεδομένου πως το παρατεταμένο lock down δημιουργεί τον φόβο ενδεχόμενων αποχωρήσεων, τις οποίες το δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο δεν θα έχει την πολυτέλεια να διαχειριστεί χωρίς προβλήματα.
Ο αριθμός των εν ενεργεία παραμένει οριακός, ειδικά οι έμπειροι δεν περισσεύουν και η ανάγκη για συσπείρωση, όπως και για την ένταση της αναπτυξιακής διαδικασίας, είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου