Τοπικές Ειδήσεις

ΚΚΕ: Να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα της υποστελέχωσης στο Ογκολογικό του Νοσοκομείου Ρόδου

Το Ογκολογικό του Νοσοκομείου Ρόδου, το μοναδικό σε όλα τα Δωδεκάνησα έχει επωμιστεί ειδικά την περίοδο της πανδημίας την ιατρική φροντίδα χιλιάδων ογκολογικών ασθενών με δύο μόνο γιατρούς και τέσσερις νοσηλευτές!

Ο Γολγοθάς των καρκινοπαθών δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια και γίνεται ακόμα πιο βαρύς, όταν η γύμνια του δημόσιου συστήματος υγείας, τους προσθέτει τεράστια προβλήματα.

Επανειλημμένα ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρόδου καταγγέλλει τις ελλείψεις σε προσωπικό και διεκδικεί λύσεις. Επανειλημμένα καταθέτουμε Ερωτήσεις στη κυβέρνηση για να πάρει μέτρα για το Νοσοκομείο της Ρόδου. Όπως υποστήριξε και ο Σύλλογος Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου περιγράφοντας το μέγεθος του προβλήματος, στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου το 2020, έγιναν 3.125 χημειοθεραπείες και εξετάσθηκαν συνολικά 4.126 ασθενείς στα ιατρεία του Τμήματος έναντι 2.278 ασθενείς το 2019, σχεδόν οι διπλάσιοι.

Από 1/1/2021 μέχρι 20/4/2021 έγιναν 1.063 χημειοθεραπείες ενώ οι νέοι ασθενείς ανέρχονται σε 146!

Η ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης που υπήρξε από την αρχή της πανδημίας, οφείλεται και στο γεγονός ότι χειρουργεία και θεραπείες αναβάλλονται, διαγνωστικές εξετάσεις ακυρώνονται, η οικονομική ανέχεια δεν επιτρέπει πολλές φορές την προληπτική εξέταση με αποτέλεσμα να χάνουν οι άνθρωποι την έγκαιρη διάγνωση και να εντάσσονται σε θεραπεία σε πιο προχωρημένο στάδιο της νόσου.

Μπροστά στις τεράστιες αυτές ανάγκες, οι αντοχές του προσωπικού ξεπερνούν τα ανθρώπινα όρια για ν’ ανταποκριθούν.

Η πολιτική της υγείας ως εμπόρευμα και ως περιττό κόστος, από τα κόμματα που διαχρονικά κυβέρνησαν, αποδεικνύεται εγκληματική και σε αυτή τη περίπτωση.

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση προκειμένου:

1. Να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα της υποστελέχωσης με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Ογκολογικό και σε όλα τα Τμήματα του Νοσοκομείου Ρόδου.

2. Άμεσα να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί γιατροί όλων των τμημάτων.

 

Οι Βουλευτές

Κομνηνάκα Μαρία

Μανωλάκου Διαμάντω

Συντυχάκης Μανώλης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου